Kategorier
Microsoft

Windows Update misslyckas att slutföras

Det mest irriterande i Windows är alla dessa uppdateringar som ständigt kommer, men de måste ju göras. Dock så händer det att uppdateringarna misslyckas och framtida uppdateringar kan inte påbörjas förrän den misslyckade uppdateringen har installerats.

Det finns förstås lösningar på dessa problem men lösningarna kan variera beroende på vilken uppdatering det gäller. Ett sätt är att Googla upp felkoden som man får, men det kan bli mycket tidskrävande så det brukar jag ta som ett senare alternativ.

Windows Update Diagnostic & Microsoft Update Catalog

Det första jag brukar göra är att starta om datorn för att se till att inga uppdateringar behöver kräver omstart för att slutföra installationen. Hjälper inte detta så kör jag verktyget Windows Update Diagnostic från Microsoft som man kan ladda ner här.

Med detta verktyg kan du söka upp eventuella fel och åtgärdar dem, dock så löser den inte alla problem.

Fungerar inte ovanstående så kan man prova att ladda ner uppdateringen manuellt från Microsoft. Alla uppdateringar har ett unikt KB-nummer som du kan ange och ladda ner från Microsoft Update Catalog
.

Windows Update misslyckades

I ovanstående bild har du ett exempel på hur KB-numret kan se ut.

Dölja misslyckade uppdateringar

I Windows 7 kan man enkelt dölja dem direkt i Windows Update men i Windows 10 har Microsoft tagit bort denna möjlighet. Däremot har Microsoft släppt ett verktyg så att du kan utföra detta nu. Du hittar verktyget här.

Dölja uppdateringar i Windows 10

Det sista alternativet är att Googla sig fram med hjälp av felkoden som står i Windows Update. Men att få igenom en liten uppdatering är ju inget som man vill lägga ner all sin tid på. Så fungerar inget av ovanstående tips så dölj uppdateringen så man åtminstone får hem kommande uppdateringar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *