Kategorier
Microsoft

Windows 10 släpps 29 juli – Kostnadsfritt

År 2012 släppte Microsoft Windows 8 som har fått blandad respons. Många har klagat på att operativsystemet är svårt att navigera sig i eftersom hela startmenyn fick ett nytt utseende. Tanken var att Windows 8 skulle vara enkelt att använda vare sig man har mus & tangentbord eller pekskärm. Men man kan säga att det blev för mycket fokus på pekskärmar.

Den 29 juli i år släpps Windows 10 som Microsoft har tänkt igenom betydligt bättre när det gäller användarvänlighet för alla typer av användare. Windows 10 är nämligen anpassat efter vilken typ av dator som du har. Har du mus & tangentbord så kommer du att få den traditionella startmenyn som du är van vid och som är anpassad efter just mus & tangentbord. Har du en pekskärm kommer operativsystemet att anpassa sig efter detta.

Kommer Windows 10 vara kostnadsfritt?

Datorer som använder sig av Windows 7 eller Windows 8/8.1 kommer få möjlighet att- kostnadsfritt- uppgradera till Windows 10. Du bör redan ha fått meddelande om detta på din dator. Meddelandet dyker upp med en ”Windows-flagga”-ikon i aktivitetsfältet (nere till höger vid klockan). Där kan du förhandsboka Windows 10. Det räcker med att klicka på ”Förhandsboka”, men du kan också ange din e-postadress om du vill få en bekräftelse. När Windows 10 har släppts den 29 juli kommer din dator att ladda ner Windows 10 per automatik. Detta är en fullversion av Windows och kommer att fungera under hela din dators livslängd. Trivs du inte med Windows 10 så kan du naturligtvis nergradera dig tillbaka till det operativsystem som du tidigare hade.

Du måste inte förhandsboka för att få ditt exemplar av Windows 10. Skillnaden på att förhandsboka och inte förhandsboka  är att så fort du har bokat kommer din dator automatiskt att ladda ner viktiga filer för att förbereda sig inför uppdateringen. Alltså kommer uppdateringen att ta mycket längre tid att utföra om du inte förhandsbokar den.

Läs mer om hur du förhandsbokar här.

Kom ihåg att detta gratiserbjudande gäller i 1 år från och med när det har släppts, sedan kommer man att få köpa Windows 10.

Jag har Windows 8/8.1, ska jag uppgradera?

Vi kan framförallt rekommendera Windows 8- användare som har svårt att använda sig av detta operativsystem att uppgradera sig till Windows 10. Just för att Windows 10 är mycket lättare att använda och för att fler programvaror i framtiden kommer att vara bättre anpassade till Windows 10 än Windows 8.

Jag har Windows 7, ska jag uppgradera?

Användare med Windows 7 som använder datorn mycket i vardagen rekommenderar vi också att göra uppdateringen. Det gäller av samma anledning som Windows 8- användare; att programvaror kommer att vara bättre anpassade till Windows 10 (och säkrare) än Windows 7. Så använder du datorn mycket och ska ha den ett par år till, tveka inte att uppgradera till Windows 10! Windows 7 börjar bli gammalt.

Jag laddade ner testversion av Windows 10 i början av året, så jag har haft möjlighet att prova på Windows 10 och följa dess utveckling. Jag kan konstatera att Windows 10 kommer att vara ett bra val för alla typer av datoranvändare. Windows 10 kommer att bli en minst lika bra succé som Windows XP och Windows 7!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *