Kategorier
Microsoft

Vilka tangenter ska jag trycka för att starta datorn från CD/USB? (HP, Asus, Dell med flera)

En sak som irriterar mig är att hitta rätt tangentkombination för att låta datorn starta från ett USB-minne eller skiva istället från hårddisken. Detta kan vara bra att kunna göra exempelvis när man ska formatera hårddisken och installera om Windows på nytt. Oftast står det vilken tangent som ska tryckas i nere i hörnet när man startar datorn, men ibland gör det inte detta och ibland hinner man inte ens se det. Man kan förstås ändra i BIOS hur länge detta ska synas men då är det lättare att hålla inne PAUSE-tangenten i samband man startar datorn, då stannar bilden tills du släpper PAUSE-tangenten.

Eftersom jag jobbar dagligen med datorer så händer det ofta att jag behöver starta en dator från USB och oftast är det olika datormärken vilket leder till att det inte är samma tangenter som ska tryckas i från dator till dator.

Här listar jag vanliga märken med deras tangenter som ska tryckas i. Däremot har inte alla datormärken samma tangent på alla sina modeller så det är inte säkert att listan nedan stämmer för just din datormodell.

Acer: Alt + F10
Asus: F9
Dell/Alienware F8
HP: F11, ESC
Lenovo: F11
MSI: F3
Samsung: F4
Sony: F10
Toshiba: 0

Andra tangenter: Delete, F12, F2

Visste du förresten att man kan återställa datorn direkt i Windows utan att använda sig utav ett installationsmedia? Läs mer här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *