Kategorier
Allmänt

Vad betyder ikonerna i Facebook Messenger?

Antalet SMS har minskat på sistone och istället använder vi Facebook Messenger eller WhatsApp för snabbmeddelanden. När mottagarens profilbild syns intill meddelandet i Facebook Messenger så förstår nog de flesta att det innebär att meddelandet är läst. Men vad betyder de andra ikonerna? 

Eftersom jag använder Facebook Messenger så är det just dessa ikonerna som jag ska ge er en snabbgenomgång med. 

– När denna ikon syns så innebär det att meddelandet håller på att skickas. Det är inte ofta du ser denna ikon eftersom du är alltid uppkopplad mot internet. Skulle du däremot ha problem med din internetuppkoppling eller om Facebook har problem med sin meddelande-tjänst så kommer du att se denna ikon.

– Denna ikon innebär att meddelandet har skickats, däremot har det inte anlänt till din mottagare. Om mottagarens mobil inte är igång eller på något annat sätt inte har kontakt med Facebook så ser du som avsändare denna ikon.

– Nu har meddelandet kommit fram till mottagaren men mottagaren har inte läst det. (Det kan förvisso hända att mottagaren har läst det från förhandsvisningen som man får i mobilen, men mottagaren har alltså inte klickat och öppnat meddelandet ännu).

– Nu syns mottagarens profilbild vilket innebär att mottagaren har öppnat och läst ditt meddelandet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *