Kategorier
Allmänt

Tvingar Apple en att köpa deras nya produkter?

Jag är ett stort fan av Microsoft produkter och delvis av Googles tjänster och produkter såsom Android. Däremot tycker jag att Apples iOS har det mest användarvänliga användargränssnittet. Men det är det enda, sen tycker jag att de har mest överpris på det mesta och tar mest betalt för att vara ett ”fint varumärke”.

Jag har en Huawei Honor 8 och trivs mycket bra med den både i prestanda och med användargränssnittet som påminner en del om iOS upplägg.

För ett bra tag sedan så fick jag en iPad Mini WiFi. Eftersom jag fick den gratis så är det ju bara att tacka och ta emot, kanske skulle jag börja gilla Apples produkter nu?

Även jag fick denna iPad gratis så har jag inte känt något lockande att fortsätta att använda den. Så den har mest legat i sin originallåda med hopp om att den ska komma till användning någon gång i framtiden.

Jag har också en gammal Acer Iconia A3 med sprucken skärm och som är välanvänd. Den fungerar helt okej, perfekt för lite YouTube. Dock så känns den ganska stor idag med sin 10,1″ skärm. Så nu var min tanke att plocka fram min nästan orörda iPad Mini eftersom den har en mer lagom skärm på  7,9″.

Jag körde in iOS 9.3.5 och den kändes smidig och nu efter alla år så fick jag en känsla av att jag kan börja använda denna platta. Tills jag ska ladda ner YouTube och detta meddelande dyker upp:

YouTube kräver minst iOS 10.0

Min iPad Mini WiFi är från 2012 så jag har helt förståelse att iOS 10 inte finns till denna platta men att en sån standard app som YouTube ska nyare version av iOS tycker jag känns tokigt. Youtube Kids och Google Play TV och Film fungerar med iOS 9.3.5 men inte YouTube, för den använder ju alla.

Min gamla Acer Iconia A3 har en gammal Android och där fungerar YouTube klockrent och YouTubes uppdateringar strömmar in till den varje vecka som det brukar göra. Så varför ska Apples iPad vara så kräsen för YouTube (och antagligen en mängd andra vanliga appar)?

Man får en känsla av att detta är ett sätt från Apple att få en att köpa en ny iPad. För min del så går jag och köper mig en ny platta med Android istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *