Kategorier
Microsoft

Tre funktioner som Microsoft kan ta bort från Windows 10

Det är förstås upp till var och en vad man tycker är ”onödigt” men dessa tre punkter tror jag att vi kan vara överens om är onödiga eller åtminstone borde ses över.

Kontakter i Aktivitetsfältet

Som standard finns det en ikon nere till höger i Aktivetetsfältet som heter ”Kontakter”. Denna är tänkt att vara en samlad plats för dina kontakter så du enkelt kan ta kontakt med dem oavsett det gäller Skype eller E-post.

Tanken är nog att man ska kunna koppla in flera tjänster som innehåller kontakter men det verkar aldrig bli av. Inte ens kontakter från apparna Xbox, Din Telefon och Microsoft Teams är med här. Det mest optimala vore om tredjepartstjänster också kunna vara med här som exempelvis Facebook.

När jag har installerat Windows 10 brukar jag börja med att dölja denna ikon eftersom jag aldrig använder den.

Du tar enkelt bort denna ikon igenom att högerklicka på Aktivitetsfältet och väljer Inställningar för aktivitetsfältet. Scrolla ner till ”Konakter” och inaktivera ”Visa kontakter i aktivitetsfältet”.

Inaktivera Kontakter i aktivitetsfältet

Paint 3D och mappen 3D-objekt

I den stora uppdateringen Creators Update (Redstone 2) som släpptes i April 2017 kom ett par nya funktioner när det gäller 3D-objekt såsom Paint 3D.

Jag har provat Paint 3D en gång sen blev det inget med det mera. Hade jag provat lite mer denna app så hade jag antagligen haft ett par sparade objekt i 3D-objektmappen.

Det finns säkert de som använder Paint 3D men jag har aldrig varit med om någon som gör det. Så Paint 3D kunde ha varit en nerladdningsbar app istället och inte förrän då hade 3D-objektmappen behövts dyka upp.

Tidslinjen

I Windows 10 April 2018 Update (Redstone 4) dök det upp ett par intressanta nyheter där bland annat Tidslinjen. För tillfället känns den ganska onödig eftersom den kommer bara ihåg vad jag har gjort med Microsofts appar (Office och Edge). Så när jag använder exempelvis Firefox eller en programvara från Adobe så sparas detta inte på tidslinjen.

Jag tycker att Tidslinjen är en intressant funktion men den bör ses över.

Vilken funktion i Windows tycker du är onödig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *