Kategorier
Google

Touchlås till Android (Youtube, Netflix etc.)

Ni med småbarn kommer säkert känna igen detta. Du tittar på ett Youtube-klipp tillsammans med ditt barn och vill låta barnet hålla i telefonen eller surfplattan.

Problemet blir att barnet rör överallt på skärmen så att videoklippet stängs ner eller stör klippet när det inte var menat. Då vill man förstås ha ett lås på skärmen medans man tittar på ett klipp så att barnet kan röra hur mycket den vill utan att videoklippet störs.

Jag har sett att vissa videoappar har ett inbyggt lås som är till stor hjälp i detta sammanhang. Men det finns förstås appar som inte har detta lås, exempelvis YouTube. Det finns en barnvänlig version av YouTube som heter YouTube Kids men denna funktion finns inte här heller.

Har man ingen app som har denna funktion så finns det flera appar som fixar detta genom att ett hänglås som följer med oavsett vilken app du använder. De som jag tycker har lyckats bäst är Touch Lock for Youtube från Brink Technologies. Appen låser skärmen -inte bara på Youtube- utan även var du än är på telefonen. Men du kan också välja i vilka appar låset skall fungera på. Eller kör du den enkla vägen genom att öppna appen när du behöver den och väljer ”Lock screen” när den ska låsas.

När du har låst skärmen kan ditt barn röra skärmen utan att störa videoklippet. Låset tonas halvt bort och låses upp genom att trycka två gånger på låset där du sedan anger ett lösenordsmönster som du tidigare har valt. Du kan också låsa upp med fingerläsaren om du har en sån.

Touch Lock för Android

Touch Lock - Lås upp med ett lösenordsmönster

Som standard så låser appen inte de fysiska knapparna, men detta kan du ändra i inställningar.

Det har bara hänt ett fåtal gånger att mitt barn har lyckats med konststycket att dubbel-trycka på låset och appen frågar efter lösenordsmönstret, men efter ett par sekunder så försvinner rutan med lösenordsmönstret och klippet kommer tillbaka. Skulle du ha glömt ditt lösenord när skärmen är låst kan du ringa till dig själv för då låses skärmen upp. Därefter kan du ändra ditt lösenordsmönster i inställningar.

Ladda ner appen kostnadsfritt till Android här

TIPS! – Starta Touch Lock automatiskt

Genom att följa dessa steg så slipper du starta Touch Lock varje gång du/ni ska se på videoklipp.

  1. Öppna Touch Lock och ändra från Manual till Auto
  2. Nu får du en uppmaning att ge Touch Lock tillåtelse att startas automatiskt. Leta fram Touch Lock i listan som dyker upp och ändra Tillåt användningsåtkomst” till
  3. Gå tillbaka till Touch Locks startskärm och ange vilka appar som Touch-låset ska dyka automatiskt upp på

Touch lås för Android

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *