Kategorier
Recensioner

Test: JBL Quantum 360X

I ett par veckor har jag fått möjligheten att testa dessa lurar från JBL som är framtagen framförallt till Xbox. Här kommer min recension av dessa lurar.

Första titten på Quantum 360X

Lurarna är gröna för att matcha Xbox (finns även en blå variant till PS4/5). Både själva lurarna och bågen i mellan är mjuka.

JBL’s lurar brukar levereras tillsammans med en fin tygpåse. Denna gång var det däremot en betydligt tunnare påse som inte ens gick att knyta. Men påsen är det minst viktiga förstås, men har varit ett plus förut.

JBL Quantum 360X

Tillbehören

Förutom lurarna så följer det med:

  • Laddningskabel
  • USB-dongel
  • Löstagbar mikrofon

Funktioner och komfort

På vänster lur finns det volymkontroller för spelljud men även för chatt. Här finns även uttag för USB (laddning) och uttag för den borttagningsbara mikrofonen samt en knapp för avstängning av mikrofon.

En fördel är att du kan ansluta lurarna från två källor samtidigt. XBOX via USB-dongeln och Bluetooth till exempelvis mobiltelefonen. Detta gör att du kan ta emot samtal samtidigt som du spelar.

Det viktigaste: Ljudet

Spelen som jag har spelat är Red Dead Redemption 2 Online och Hitman: World Of Assassination.

I Red Dead Redemption 2 blir ljudet väldigt detaljrikt. Jämfört med enklare lurar så här du numera susen i träden och kvistar som brister i skogen. Med lurarnas 3D-ljud hör du även tydligt var ljudet kommer ifrån och kan även få en uppfattning hur långt iväg ljudet kommer ifrån.

I Hitman: World Of Assassination blir inte lika detaljrikt som man hade förväntat sig, men det har snarare i spelet i sig att göra med. Men ljudet blir mycket kraftfullt. Hitman har alltid varit känt för sin spelmusik och med Quantum 360X ökar pulsen i spelandet tack för spelmusiken tillsammans med det enorma ljudet i lurarna.

Länkar:

JBL.se – JBL Quantum 360X

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *