Kategorier
Microsoft

Tekniknyheter som jag ser framemot 2020

Nytt år med nya teknik-möjligheter! Det har däremot inte varit så mycket intressanta nyheter inom IT-världen 2019. Men nu 2020 så dyker det upp en del och här kommer mina favoriter som jag ser mest framemot.

Microsoft Surface Duo

När Microsoft tog över tillverkningen av Lumia-mobilerna då de köpte upp Nokia 2014 så hade jag hopp om att Microsoft skulle vara i mobilfajterna en lång tid framöver. Jag gillade deras Lumia-mobiler och var nära flera gånger att köpa en nyare och bättre Lumia. Men det tog inte många år tills Microsoft la ner mobiltillverkningen så det fick bli en Android-lur till mig istället.

Nu i sommar ska Microsoft in i mobilbranchen igen och nu blir mina förväntningar stora igen. Microsoft Surface Duo är en lur med dubbla skärmar och klokt nog så kommer den innehålla Android och inte Windows Phone som Lumia hade.

Microsoft xCloud – Streama ditt spelande från molnet

För bara ett par månader sedan släppte Google sin spelstreaming-tjänst Stadia som har fått en trög start. Microsoft är också på väg med sin streamingtjänst som heter xCloud. Med hjälp av Microsofts serverhall ska de streama dina spel direkt till din TV eller smartphone/surfplatta. Allt du behöver är en Xbox-kontroll med bluetooth och xCloud-appen.

Eftersom Microsoft har varit med i spelbranchen sedan länge så tror jag att de har en bättre chans än Googles Stadia.

Redan nu kan vissa inbjudna till en förhandsvisning av xCloud prova att spela. Det officiella datumet är ännu inte känt.

xCloud

5G

Det pratas mycket om 5G och även om mobilt bredband inte är någon favorit för mig så ser jag ändå framemot denna teknik. Visst kommer 5G vara snabbt och mycket mer stabilt än 4G men jag tycker att man ska ta och tänka till ytterligare om 5G verkligen kommer att vara det rätta valet för sitt bredband. Har du möjlighet till fiber så är det ett givit val men finns det inga andra alternativ än mobilt så är självklart 5G det goda valet. 

Läs gärna min artikel: 5G eller fiber – ”Vad ska man välja?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *