Kategorier
Guider Microsoft

Stäng av hovring vid öppning av widgets – Windows 11

Microsoft började med widgetar i Windows Vista (gadgets) men blev däremot väldigt kortvarigt. I Windows 11 har widgets kommit tillbaka, vissa gillar det och vissa gillar mindre det (exempelvis jag).

Windows 11 - Anpassa aktivitetsfältet

I Aktivitetsfältet vill jag bara ha genvägar som jag verkligen använder. Jag ser till att ta bort Chatt, Sök, Aktivitetsvy och Widgets.

Chatt har jag aldrig använt, chatta gör jag i Microsoft Teams. Sök gör jag direkt i startmenyn så jag behöver inte ha någon extra knapp för det. För att öppna Aktivitetsvyn så använder jag snabbkommandot Windows+TAB. Så även här behöver jag inte heller ha någon extra knapp för det.

Widgets är den ”knapp” som finns längst bort till vänster. Den brukar oftast visa vädret och nyheter om man hovrar över den.

Jämfört med widgets i Windows Vista som hade mest fokus på klocka och kalender så har Windows 11 fokus på väder och nyheter.

I Windows 11 öppnas widgetstavlan vid hovring, vilket kan vara irriterande. Jag förstår inte varför hovring är aktivt som standard? Vid minsta svep över widgetområdet så öppnas ”tavlan” som täcker nästan halva skärmen.

Så här inaktiverar du det:

  1. Hovra över Widgeten
  2. Klicka på Inställningar längst ner till vänster
  3. Stäng av Öppna widgettavlan vid hovring

Vill du däremot göra som jag gör genom att ta bort hela widgeten så gör du så här:

  1. Högerklicka på Aktivitetsfältet
  2. Välj Inställningar för Aktivitetsfältet
  3. Stäng av Widgetar

Som du ser är det här du tar bort de andra ikonerna också.

Anpassning aktivitetsfältet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *