Kategorier
Allmänt

SSD med 100 TB lagring

Det känns som att det inte var så länge sedan SSD-diskarna kom ut och endast var 32 GB eller 64 GB stora. Gick ju knappt få plats med Windows på dem och idag är till och med 128 GB alldeles för litet. Ändå säljs datorer med 128GB fortfarande.

Det Amerikanska företaget Nimbus Data har tagit fram en SSD som kan hantera 100 TB lagring med en läshastighet av 500MB/sek. Det innebär att den kan lagra upp till 20 000 HD-filmer. Perfekt för filmälskaren som föredrar att ha sina HD-filmer lokalt på datorn.

Det finns inget officiellt pris satt ännu men om en 960 GB SSD kostar mellan 5-6000 SEK så kan man ju tänka sig på ett ungefär vad en 100 TB kommer att kosta. Kanske lite väl mycket för filmälskaren.

Så en Extra Drive 100 TB lär inte vara aktuellt för en privatperson på ett bra tag. Däremot lär det vara intressant för de företag som hanterar molnlagring eller annat andra som är ute efter snabbhet och massiv lagring.

Mer information om denna disk hittar du på Nimbus Datas hemsida: http://nimbusdata.com/products/exadrive-platform/scalable-ssds/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *