Kategorier
Microsoft

Spela spel i Microsoft Teams? – Kanske möjligt!

Under pandemin växte intresset att träffa vänner och kollegor på distans. Microsoft Teams för att nämna en av de populära mötesapplikationerna. 

Detta gjorde att Microsoft satsade mycket på utvecklingen av Teams för att skapa nya möjligheter och framförallt att det ska vara roligt att hålla möten på distans. Kanske är det snart möjligt att ta dessa möten till en ny nivå!

Ta som exempel ”Tillsammans läget” där man kan få en annan vy över mötesdeltagarna för att få dem att sitta tillsammans i en mötessal eller andra fyndiga bakgrunder för att få det hända något mer under långa möten. 

Trots att pandemin är över så fortsätter intresset av att ses på Teams och Microsoft fortsätter att komma med nya funktioner. Senare i år ska man nämligen kunna spela mindre typ av spel tillsammans under möten. Som exempelvis Solitaire (Harpan), Connect 4 (4 i rad), and Wordament (ordpussel). Det förvånar mig inte om Microsoft kommer med flera så småningom.

Vissa kan kanske reagera på att sitta och spela under sina möten men att sitta och spela med vänner på fritiden under trevliga samtal är en annan sak förstås. Jag håller med till viss del men jag tror att mindre företagsmöten kan bidra till något positivt genom spel. 

Än så länge är detta något som Microsoft testar inom företaget. Det finns alltså inget officiellt när eller om det ska lanseras.

Använd avatarer i Microsoft Teams istället för webkamera – Microsoft Mesh

En annan ny funktion i Teams som har varit på tapeten ett tag är virtuella avatarer. Om du inte vill eller har möjlighet att visa dig kan du sätta upp en egen avatar som dig själv som rör sig beroende på om du pratar eller skickar en tumme upp på mötet.

Har du Microsoft HoloLens kan du styra din avatar med din kropp!

Avatarer i Microsoft Teams

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *