Kategorier
Google

Spela med vännerna på TV:n med Chromecast

Häromdagen kom jag och tänka på att det borde finnas en del spel där man spelar på TV:n med hjälp av en eller flera smartphones via Chromecast. Jag provar Googla på ”party games with chromecast” och får upp en hel del träffar. Problemet är bara att de flesta av dessa sidor innehåller utgångna spel. Ibland råkade jag komma in på fejksidor som liknar Google Play. Så var försiktiga om ni också får för er att Googla på detta.

Men tillslut hittade jag ett par spel som kan vara värt att prova att spela med sina vänner framför TV:n.

Nu ska vi förstås vara försiktiga i dessa tider med hur vi umgås men det tror jag att ni redan är medvetna om och anpassar ert spelande.

Drawparty (Skissa och Gissa)

Drawparty Chromecast game

Det finns ett par spel på Google Play som bygger på ”Skissa och gissa” som går att spela via Chromecast. Den bästa som jag har hittat är DrawParty for Chromecast där man delar upp sig i två lag med minst två deltagare i varje lag. Sedan ska de andra gissa vad som ritas. Man har två minuter på sig på varje ord och när någon har gissat rätt kryssar man i grön box för att få ett nytt ord på sin telefon. Man får ett poäng per rätt ord och fortsätter tills tiden är slut. Kan ingen ordet så finns det en röd box att trycka på för att komma vidare till nästa ord. Man har max tio ord att gissa på åt gången.

När ronden är slut skickar man vidare telefonen/surfplattan till nästa som ska rita.

Nackdelen med detta spel är att det finns ingen gräns på antal ronder så man kör tills man har tröttnat eller vill ändra något. För att slutföra spelet trycker man på flaggan efter en spelomgång.

Spelet är på engelska och man kan välja mellan ”Regular”, ”Hard” eller ”Kids”. Du kan också välja om du endast får använda dig utav linjer eller sprayburk för att rita, allt för att göra det svårare och lite roligare.

Kids-nivån är sådana ord som cat, dog, arm, leg, eye osv. Dock så är det ont om ord på Kids-nivån så samma ord kommer ofta.

Regular är en mer lagom nivå att spela på och innehåller fortfarande engelska ord som de flesta kan, men som kan däremot vara något knepigare att rita jämfört med ”hund” som det är på kids-nivån. Dessutom är det betydligt fler antal ord som slumpas fram.

Det är förstås synd att det är på engelska, det är ju inte jättesvårt att få såna här spel översatta egentligen. I annat fall skulle man kunnat ha möjligheten att lägga till egna ord. Men så är det inte.

I övrigt tycker jag att det är ett kul och enkelt spel. Ibland har det dykt upp reklam på telefonen men det är inget som stör speciellt mycket under spelets gång.

När jag först laddade ner Drawparty trodde jag att alla skulle ha en varsin telefon att spela med. Men i detta spel hade det faktiskt bara känts onödigt. Dessutom så kommer man snabbt igång eftersom vännerna behöver varken ladda ner app eller knappa in lösenordet till Wi-Fi för att komma igång.

Ladda ner Drawparty på Google Play

Jag provade också en annan app som heter Doodlecast for Chromecast som fungerar ungefär på samma sätt men alla kör på varsin telefon och spelarna får gissa med telefonen istället för att skrika ut det. På sina telefoner ser de också bokstäverna i slumpad ordning som ordet innehåller.

Hangman (Hänga gubbe)

Hangman Chromecast game

Ett mer stillsamt spel jämfört med Drawcast men ändå kul precis som hänga gubbe är.

Alla spelare (max 4) kör med sina egna telefon vilket innebär att alla behöver ha appen Hangman, Wifi-inloggning och möjlighet att casta till tvn.

En spelare hittar på ett ord (får inte innehålla åäö) och skriver även in en hint (en ledtråd) som de andra spelarna kan använda sig utav i nödfall.

Spelarna gissar genom att styra med piltangenterna på sin telefon och klickar på en bokstav. Det märkliga är att du kan faktiskt skriva åäö i ditt ord men de som ska gissa kan inte använda åäö eftersom de använder spelets tangentbord.

Poängen räknas beroende på hur snabbt de andra svarade och om de behövde se ledtråden.

Ladda ner Hangman på Google Play

Arcade Family Chromecast Games

Hangman Chromecast game

Detta spel är samma utvecklare som skapat Hangman. Denna gången har de samlat ihop flera mini-spel under en och samma app. 

Spelen fungerar på samma sätt som Hangman genom att alla har sina egna telefoner och man styr med piltangenterna på skärmen på telefonen.

Välj bland 12 mini-spel där du kan hitta Tic tac toe, Tank Battle, Memory, Ping pong med mera.

Vissa spel är lite små kul men eftersom det är en liten fördröjning i spelet så är vissa spel som exempelvis Ping Pong inget vidare att spela. Dessutom är grafiken och ljudet något av det sämsta.

Reklam förstår jag att de har med i spelet eftersom jag inte har betalat för det. Men att alla blir tvingade att se på ett reklamklipp på 30 sekunder var tredje gång ett nytt spel startas känns väldigt irriterande och man blir snabbt trött på spelet på grund av detta. För att bli av med reklamen ska man betala 22 kr vilket spelet inte är värt. Hade de lagt mer tid på grafiken och gjort något åt fördröjningen mellan knapptryckningarna så hade jag kanske kunnat betala. Men alla spelaare måste också betala för att bli av med annonserna.

Ladda ner Arcade Family Chromecast Games på Google Play

RISK: Global Domination

Risk Chromecast game

Risk känner nog de flesta till och gillar du Risk så kommer du säkerligen även gilla detta.

Här måste du inte använda Chromecast men det finns möjlighet till det för att göra det lite roligare och få det mera socialt med vännerna i TV-soffan.

Antingen kör ni med en telefon eller med varsin. Sen är det bara att kasta tärningen och ta över världen!

Spelet är snyggt gjort när det gäller grafik och ljud och du kan spela ensam mot datorn eller med dina vänner i TV-soffan eller online.

Själv så har jag blivit lite beroende av detta spel!

Ladda ner Risk: Global Domination på Google Play

Har du ett tips på spel som man kan spela med sina vänner via Chromecast? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *