Kategorier
Microsoft

Spara filer på OneDrive utan att lagra dem lokalt på datorn

När man pratar om molnlagring så tänker många att lagringen endast sker i molnet och inte i datorn. På mobiler och surfplattor lagras filerna som man använder temporärt på enheten, men varför är det inte så på datorer? Om man nu ska köpa 1 TB lagring i One Drive men har betydligt mindre på sin dator så känns det nästan onödigt eftersom man inte kan ha så mycket när den lokala disken är mindre. Man kan förvisso anpassa så att vissa mappar och filer inte synkas till datorn men det blir ju bara krångligt.

Så därför har Microsoft tagit tag i detta och lagt till en ny funktion som löser detta. OneDrive Filer på begäran (On Demand) följer med i Microsofts senaste stora uppdatering Windows 10 Fall Creators Update.

Filer på begäran hittar du genom att högerklicka på OneDrive-ikonen nere vid klockan och väljer Inställningar. Under fliken Inställningar finns ett val ”Filer på begäran”. Kryssa i denna och filerna kommer inte att lagra sig lokalt förrän du öppnar dem.

Detta innebär förstås att vissa större filer kommer att ta längre tid att öppna. När du har stängt ner filen kommer den att ladda upp filen igen och inte ta plats lokalt förrän du öppnar den igen.

OneDrive - Filer på begäran

Ser du inte detta val?

Då har du antagligen inte Windows 10 Fall Creators Update. För att kolla om du har denna uppdateringen kan du titta under System som du hittar genom att högerklicka på Startmenyn och väljer System. Står det ett versions nummer som är lägre än 1709 så har du inte denna uppdatering.

För att uppdatera till den senaste klickar du på Startmenyn -> Inställningar Uppdatering och Säkerhet -> Sök efter uppdateringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *