Kategorier
Microsoft

Skicka sms från datorn – Kommande Windows-app (Your Phone)

Jag har länge varit ute efter en app som gör att jag kan läsa och skicka sms från datorn. Jag kan bli frustrerad när autocorrect lever sitt eget liv. Häromdagen skulle jag skriva till min bror: ”Har du fått hem grejerna ännu?”. När jag hade skickat det såg jag att det stod ”Har du fått hem grekerna ännu?” Hade jag skrivit via datorn hade det blivit svårare att göra sådana konstiga meddelanden.

Apple har sedan länge haft sin Messenger till Mac och iPhone. Till PC finns det ett par tredjepartsprogramvaror som går att ladda ner men jag tycker inte att de fungerar särskilt bra. Meddelanden hamnar i osynk, vissa sms är i datorn och vissa i telefonen.

Microsofts kommande uppdatering (October 2018 Update, Redstone 5, 1809) kommer att innehålla en app som heter Din telefon (Your Phone). Om den kommer att fungera bättre än andra liknande appar återstår att se.

I Din telefon-app kan du enkelt läsa, skicka och se bilder från din telefon, utan att den ska vara uppkopplad med kabel eller bluetooth.

Är man Insider-medlem kan man ladda ner en förhandsvisning och prova. Av det lilla jag har provat så har den fungerat okej, men synkningen är sådär även här (just nu). Appen hittar snabbt meddelandena men när jag skriver från datorn så syns de inte i mobilen. Inkomna sms fungerar fint. 

I din telefon (Android) behöver du ha appen Your Phone Companion (fd. Microsoft Apps) där du loggar in med ditt Microsoft-konto, samma konto som du är inloggad med på din dator.

Installationen är enkel. Direkt när du öppnar Din telefon-appen kommer en steg-för-steg guide hur du loggar in och laddar ner appen till din telefon.

Börja med att ange ditt mobilnummer, så får du ett sms med länk till Your Phone Companion.

I nästa steg ska du ge tillåtelse att appen ska få tillgång till dina sms, kontakter och foton. Detta måste göras för att det ska fungera.

Klart! Nu kan du läsa och skriva sms från datorn!

Läsa och skicka sms direkt från datorn

Du kan också se dina foton som du har i din smartphone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *