Kategorier
Allmänt

Seniorsurfarna säsong 3 har snart premiär!

Är det något jag gillar så är det när media lyfter fram dagens teknik till våra äldre generationer. Denna grupp av människor blir allt mer tvingade att förstå tekniken. Mycket har funnits sedan länge, men det är inte förrän på senare år som det har blivit en vardag med sociala medier och smarta prylar. 

Nu i februari kommer en ny säsong av Seniorsurfarna där svenska kända profiler ska lära sig modern teknik.

I tidigare säsonger har vi fått se hur seniorsurfarna ska börja använda mobiltelefoner och den teknik som tillhör där, exempelvis att skicka sms, surfa på Facebook och navigera sig fram med Google Maps. 

I den nya säsongen ska vi få följa nya deltagare i sex avsnitt. Deltagarna får möjlighet att komma igång med mobiltelefon, något som de förstås inte är så vana vid.
Deltagarna ska bland annat få prova på att boka en elsparkcykel, beställa hem mat, samt använda pulsklocka. Deltagarna ska dessutom få prova på läkarbesök via mobilen.

Säsongens seniorsurfare består av Ann Westin, Michael Segerström, Viveca Lärn och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Som vanligt är det Kattis Ahlström som är programledare. 

Seniorsurfarna säsong 3

En ytterligare nyhet för i år är att gäster bjuds in. Sveriges före detta utrikesminister Jan Eliasson och politikern Ulf Adelsohn gästar ett avsnitt. De kommer att tipsa deltagarna i hur man kan göra sin röst hörd digitalt, för att påverka samhället.
I ett annat avsnitt gästar skådespelerskan Christina Schollin, som berättar hur hon har börjat använda digitala medel på äldre dar. 

I mitt jobb inom IT är det mycket fokus på att göra datoranvändare uppmärksamma på IT-säkerhet med t.ex. vad nätfiske är, och hur man skyddar sig mot det. Just säkerhet på nätet hoppas jag skall belysas någon gång i Seniorsurfarna. Vidare hoppas jag då på att seniorsurfarna får simulerade mail till sig, som förstås ska vara utan deras vetskap till en början. På så sätt får både deltagarna och tittarna en inblick i hur det kan gå till vid nätfiske.

En kul grej som jag skulle vilja se är att deltagarna får testa på VR. (Vem vet, kanske kommer detta i årets säsong, så missa inte att titta!)

Personligen tycker jag att Seniorsurfarna är ett avkopplande program. Årets säsong Seniorsurfarna har premiär den 23 februari i SVT2 kl. 20.00 och kommer även finnas på UR Play. Tidigare säsonger finns också på UR Play!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *