Kategorier
Google

Sätt mobilen ljudlös automatiskt

Visst är det irriterande när man glömmer sätta mobilen på ljudlös på kvällen. Det behöver inte vara just att någon ringer en. Det kan också vara ett sms eller en notifiering från en app. Har du småbarn hemma så känns det extra viktigt att komma ihåg att sätta mobilen på ljudlös så att inte barnen väcks. 

Det är inte ofta det har hänt men härom kvällen hände det faktiskt och ljudet var på max på mobilen. Däremot så väcktes ingen sån tur. Men jag fick en tanke om att det måste finnas något sätt att få mobilen alltid ljudlös på kvällen automatiskt.

Det hela kan lösa sig med en enkel inställning under ”Stör ej”. Här kan du schemalägga när mobilen ska hamna i tyst läge. Dock så hamnar mobilen i helt tyst läge vilket innebär att vibration också blir inaktiverad. 

”Stör ej” finns i de flesta smartphones både för Android och IOS för iPhone och iPad. Klicka in dig under inställningar och leta efter ”Stör ej”.

Stör ej-läget i Android 

Stör ej inställningar i Android

Använd en app för fler möjligheter

Som jag nämnde ovan så kommer mobilen inte att vibrera om du använder dig utav ”Stör ej”. Vill du ha flera möjligheter med bland annat att mobilen ska kunna vibrera vid tyst läge kan du prova använda Polite – Automatically Silence Your Phone (Android) och AutoSilent för iPhone/iPad.

Polite app för Android

AutoSilent har jag inte provat då jag inte har en iPhone. Men som jag förstår fungerar appen bra. 

Har du hittat en bättre app får du gärna kommentera nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *