Kategorier
Microsoft

Så tar Microsoft sig in i Googles värld

Ett ämne som jag kan tycka är intressant är hur Microsoft, Apple och Google konkurrerar med varandra men som sen ibland använder varandras produkter och lösningar. Åtminstone från Microsofts håll. Microsoft låter Apple har sina produkter i Windows och tvärtom. Däremot så känns det som att Microsoft tar gärna med Googles produkter hos sig men inte tvärtom (med några undantag förstås)

Vi kan börja med när Microsoft hade Windows Mobile (även Windows 10 Mobile), då när appar blev en vardag för mobiltelefoner. Microsoft försökte sig in i matchen men det var inte många som valde att utveckla appar till Microsofts telefoner, inte ens Google. Det fanns inte ens en officiell YouTube-app! Jag antar att Google såg sin chans att få bort Microsoft från mobilmarknaden, vilket det också blev. Samma sak gäller för Windows för PC, här finns det också ont om appar (inte bara Googles appar). 

Hur löser Microsoft detta? Jo, de gör något liknande som med Microsoft Edge. De tar in Googles produkter till sig själva. Från och med den 15 februari kan Windows 11 användare köra Android-appar. Är du Insider-medlem för Windows 11 har du haft möjlighet att testa detta ett bra tag. Men sedan februari kan vanliga användare ta del utav detta.

Att kunna köra Android-appar på Windows ser jag som ett mycket klokt val av Microsoft för att kunna ta sig in i app-världen. Så nu har Microsoft två produkter som baseras på Googles egna produkter, Microsoft Edge (Chromium) och nu Android appar.

Vad kommer härnäst?

För inte så länge sedan släppte Microsoft sin mobiltelefon Surface Duo. En mobiltelefon med dubbelsidig skärm och med Google Android OS. Det förvånar mig inte om detta är en smygstart med ett försök in i mobilbranschen igen. 

Läs gärna också: När Microsoft investerade 150 miljoner dollar i Apples aktier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *