Kategorier
Microsoft

Så bra är e-postklienten Blue Mail (Gratisversionen)

Tillhör du dem som inte trivs med appen Windows E-post som finns inbyggt i Windows 10 så har jag ett tips till dig här.

Det finns ett flertal kostnadsfria e-postklienter med Blue Mail känns som en schysst klient för just privatpersoner som dessutom är snygg och enkel att komma igång med.

Jag har tidigare tipsat om e-postklienten eM Client som också har en gratisvariant, dock med en begränsning på två e-postkonton. Blue Mail har ingen begränsning på antal konton däremot kan du inte sätta upp regler och integrera den med andra applikationer som exempelvis Microsoft Teams. 

Blue Mail har tänkt till att appen ska kunna använda gratis till privatpersoner medans företag får betala. Detta ser man tydligt med tanke på att typiska företagsfunktioner finns i ”Business” versionen. Som exempelvis sätta upp regler och integrera med appar och flera möjligheter för att passa in i företagets IT. 

Är du privatperson och behöver inte sätta upp några regler så tror jag att du kommer att trivas med Blue Mail. Dessutom så finns den både som desktop-programvara och som app att ladda ner från Microsoft Store. Är du den som vill ha samma appar på dator och telefon så finns Blue Mail för både till Android och IOS.

Utseendet känns som en uppgradering av Windows E-post. Enkel men stilfull och enkel att förstå. Kanske är det något liknande som Microsoft kommande e-postklient Outlook One kommer att se ut?

Blue Mail utseende 

eM Client utseende

Blue Mail eller eM Client?

Jag använder eM Client på min laptop och har trivts med den. Det enda som strular till det för mig är när jag ska laborera med flera e-postkonton då eM Client bara tillåter två e-postkonton. Då får jag använda min stationära dator istället där jag har Outlook 2016.

I eM Client kan du sätta upp regler och köra ”Avdubblderare” om du råkar ha fått dubbletter med mejl. Sådana finesser finns inte i Blue Mail. Blue Mail har inga speciella finsesser, däremot är den snyggare än eM Client. 

Både Blue Mail och eM Client har stöd för ”autodiscover” som innebär att de kan hämta de rätta smtp/imap-inställningarna själv genom att du bara anger din e-postadress och lösenord. Jag har tre e-postkonton; en e-post för privat bruk (@outlook.com), en e-postadress som tillhör bloggen och en som jag har till en annan hemsida som jag administrerar. Så jag testar alla mina tre e-postadresser i respektive klient för att se hur smidig deras autodiscover fungerar. 

Både i eM Client och Blue Mail fungerar det enkelt att konfigurera Outlook-kontot genom att bara ange e-postadress och lösenord. Lika smidigt fungerar det med min bloggmail i båda klienterna. Med min tredje mejl gick det inte lika smidigt. I eM Client fick jag ange smtp och imap-adresserna för att få det att fungera. I Blue Mail gick det däremot enklare för där hittade den själv med hjälp av autodiscover.

Slutsats 

Om du klarar dig utan finesser så är mitt råd att använda Blue Mail då med mest störst sannolikhet kommer du enkelt att kunna lägga till ditt e-postkonto själv. Dessutom är den snäppet snyggare och känns mer modern. Ett plus är också att den finns till flera operativsystem och enheter och inte bara Windows. eM Client finns förvisso till Mac OS också. 

Är du den som vill ha finesser så kan det eventuellt vara värt att prova eM Client. Troligtvis så har du en Outlook eller Gmail och då fungerar autodiscover för att lägga till ditt konto. 

Länkar & nedladdning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *