Kategorier
Allmänt Recensioner

Recension: Portabla högtalaren JBL CLIP 4

Ett företag som de senaste åren dykt upp mer och mer på marknaden är det amerikanska företaget JBL som är specialiserade på högtalare. Till den privata marknaden är de kanske mest kända för sina portabla högtalare.

Häromveckan fick IT-bloggen in JBL CLIP 4 för att testa under ett par veckor. JBL CLIP 4 är högtalaren som är liten, vattentät och utlovar ett ”maffigt ljud”.

Det här är JBL Clip 4

CLIP 4 är i perfekt storlek att ha med sig på t.ex. stranden eller till parken. Med hjälp av karbinhaken kan du enkelt fästa den på väskan eller i ett spänne.
Högtalaren finns i 9 snygga färger och har ett vattentätt skydd runt hela högtalaren som också fungerar som ett dammskydd.

På framsidan finns JBL-logotypen tillsammans med tre knappar; två volymknappar och en play/pause-knapp. Trycker du två gånger på Play så hoppar den till nästa låt, däremot finns ingen bakåt-knapp. På sidan av högtalaren finns På/Av och Bluetooth. USB-C kontakten för laddning finner du på undersidan för att ladda batteriet. Märkligt nog så finns det inget vattenskydd här, ändock så har högtalaren fått klassificeringen IP67 som innebär att den är helt vattentät och ska klara av att bli tappad i vatten en kort stund. 

Karbinfästet och Play och volym JBL CLIP 4 med Bluetooth 5.1

På baksidan av högtalaren finns gummiremsor för att hålla högtalaren på plats vid liggande läge. 

Med sina mått 86,30 mm x 134,50 mm x 46,0 mm (B x H x D) är den lagom stor och sitter bra i handen. 

JBL CLIP 4 storlek

Min bedömning av JBL Clip 4

När jag första gången provar den så tycker jag att den inte har det ljud som jag har förväntat mig. Jag vill inte påstå att det är ett dåligt ljud, den har bas som JBL utlovar, men ljudet låter dovt. Är man ute efter en portabel högtalare med bas, ja, då är denna rätt.

CLIP 4 marknadsför sig med att den är till för den som är ute och vandrar, är på en cykeltur eller att ta med sig den till stranden. Det är just dessa områden som jag rekommenderar att ha den till och inget annat. Letar du efter något att ha med dig på campingen eller bara ha ute vid grillen så vill jag mena att det finns bättre alternativ. 

Något som jag reagerar på är att du inte kan ha den i stående läge (förutom om du lutar den mot något eller fäster den med karbinhaken.) Ljudet ska strömma framåt och inte upp i luften. På exempelvis en cykeltur spelar det ingen roll att du inte kan ha den i stående läge, så tänk över var du vill använda den. Är du t.ex. ute och vandrar mycket och vill ha en högtalare som är enkel att ta med sig så är CLIP 4 ett bra alternativ. Du får en snygg och enkel högtalare med ett okej ljud med tanke på storleken och priset (690 kr, Nettonet). 

Batteriet klarar upp till 10 timmars speltid vilket är ett stort plus för den stora utflykten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *