Kategorier
Allmänt Recensioner

Recension: Logitech MX ANYWHERE 3

I samarbete med Logitech har IT-bloggen fått äran att recensera deras datormus MX ANYWHERE 3. En mus som ska klara av i princip vilka ytor som helst och vara anpassad för att ha med sig överallt. En perfekt mus för den som är ute och reser.

I mitt test har jag kontrollerat datormusens passform och funktioner som den erbjuder. 

MX Anywhere 3 har en snygg och stilfull design som finns i svart, vit och rosa och påminner en del om MX Master 3. Sidorna består av silikon vilket ger datormusen en mjuk och behaglig känsla. Rullningshjulet är gjort i stål och är elektromagnetiskt som gör att hjulet rullar snabbt och tyst med väldigt bra precision. 

MX Anywhere 3 färger

Eftersom detta är en mus som är gjord för den som är på språng så är den i ett litet format men samtidigt är den inte för liten heller. Jag har ganska stora händer men musen känns ändå bra i handen. Det enda som jag förväntade mig med själva känslan av musen är att själva musklicket skulle kännas mer mjukt och dovt, precis som de övriga knapparna, istället så klickar den precis som med vilken annan datormus. Allt annat är gjort att den ska vara tyst, dock inte själva klickandet. 

MX Anywhere 3 marknadsför sig att den ska klara i princip vilka ytor som helst, till och med på glas. Jag har testat alla möjliga ytor och hittills har jag inte hittat ett enda ställe där den inte fungerar. Då har jag testat på flera olika typer av trämaterial och tyger. Jag har till och med provat på ytor som egentligen är onödigt, exempelvis fönster, speglar och kylskåp. På alla ytor provade jag att rita i Paint och på samtliga ytor gick det galant att rita, så ordet ”Anywhere” är verkligen ett passande namn. 

MX Anywhere 3 tillbehör, knappar och funktioner

Förutom musen så medföljer en Unifying-mottagare och en USB-Typ C kabel för att ladda. Kabeln är tillräckligt lång för att kunna användas trådbunden. Om din dator har Bluetooth behöver du inte ha Unifying-mottagaren. Musen fungerar även till surfplattor genom Bluetooth-anslutning.

Något som jag kan sakna är en förvaring till Unifying-mottagaren, men jag antar att Logitech har tänkt att de flesta har Bluetooth i sina laptops idag.

Tillbehör till MX Anywhere 3

Precis som sin storebror MX Master 3 så har denna en ”Easy-switch” funktion vilket är en stor fördel om du arbetar bakom flera datorer samtidigt (Windows eller MAC). Istället för att ha en datormus till varje dator kan du ha MX Anywhere 3 upp till tre datorer. Med hjälp av ”Easy-switch” knappen på undersidan av musen kan du enkelt växla dator. Om du installerar ”Logitech option”-programvaran och aktiverar ”Flow” kan du växla dator bara genom att flytta markören till kanten av skärmen så flyttas markören till nästa dator. Dessutom kan du kopiera och klistra in mellan datorerna om du har ”Flow” aktiverat på samtliga datorer, både texter och filer/mappar.

Easy-switch till MX Anywhere 3 Easy-Switch med Flow

I ”Logitech option”-programvaran konfigurerar du också musens knappar. Där kan du lägga till färdiginställda inställningar men också ange egna tangentbords-kombinationer som en av musknapparna ska ha. I mitt fall har jag satt skifta fönster (ALT + TAB) på mittenknappen på musen. Du kan också specificera en kombination till en specifik programvara. I Microsoft Edge vill jag inte skifta fönster, där vill jag att flikarna ska bytas med hjälp av mittenknappen istället. I Office-programvarorna och Adobe Photohop har jag Ångra och Gör om på sidoknapparna. 

Musens batteritid har jag inte kunnat testa fullt ut då den ska klara sig i 70 dagar på en fulladdning, och det tvivlar jag inte på att den kan. Jag har haft datormusen i ca en månad och använt den varje dag, idag har den 75% batteri kvar. Dessutom ska du kunna använda den i tre timmar efter bara en minuts laddning. Skulle det krisa sig så kan du köra med den medföljda USB-kablen som också fungerar som laddningskabel.

Rullningshjulet har ett elektromagnetiskt ”MagSpeed” som gör scrollandet mjukt och snabbt. Drar du snabbt och lätt på hjulet kommer du att kunna scrolla långt bara på ett enda drag. Du kommer med andra ord inte att behöva scrolla ihjäl dig för att komma snabbt ner till den sidan som du önskar. Vill du ha mer precision i din rullning och få det där ”hacket” så finns det en inställning för det i ”Logitech option”-programvaran. Denna lägesväxling kan du förstås sätta på en av knapparna på musen om du så vill.

Något som MX Anywhere 3 inte har jämfört med MX Master 3 är ett horisontellt rullningshjul. Du kan däremot rulla horisontellt genom att hålla inne en av sidoknapparna samtidigt som du rullar på hjulet.

Rullningshjulet på MX Anywhere 3

Specifikation

 • Mått: 34,4 x 65 mm x 100,5 mm (HxBxD)
 • Vikt: 99 gram
 • Färger: Svart, vit, rosa
 • Anslutning Bluetooth, Unifying-mottagare, kabel
 • Trådlös räckvidd: 10 m
 • Sensor: 4 000 dpi
 • Knappar: 6 st
 • Batteri: Li-Po-batteri (500 mAh)
 • Batteritid: 70 timmar, 3 timmar för en minuts laddning
 • OS: Windows, MacOS, Linux, ChromeOS, Android, IOS
 • Programvara: Logitech Options

Fördelar:

 • Kompakt och stilfull design
 • Behaglig att arbeta med i flera timmar
 • Klarar alla vanliga ytor, även glas
 • Elektromagnetiskt rullningshjul med precision 
 • 70 dagar batteritid vid full laddning
 • Praktiska lösningar med hjälp av ”Logitech option”-programvaran
 • Smart-Switch funktion för underlättande med arbete med flera datorer
 • Bluetooth
 • Fungerar till Windows, MacOS, Linux, ChromeOS, Android, IOS
 • Mestadels tystlåten

Nackdelar:

 • Klickljudet kunde ha varit mer dovt (med tanke på att den är tyst för övrigt)
 • Ingen förvaring för Unifying-mottagaren

Min bedömning

Första gången som jag tog upp den ur sin originalkartong så fick jag en känsla av ”Var den inte mer än så här?”. Den kändes först inget speciellt men efter att jag har använt den ett tag så upptäckte jag fler och fler positiva egenskaper hos den. Jag har använt musen hela tiden under mitt arbete med denna recensionen, både med skrivandet och behandlingen av bilderna i Photoshop. Jag började känna hur bekväm den kändes att ha i handen och dess funktioner med det elektromagnetiska rullningshjulet och de smarta finesserna som man kan göra med knapparna på den.

Jag har två datorer men behöver inte arbeta med båda samtidigt. Jag har testat Easy-switch och Flow och ser goda möjligheter för den som har en arbetsbänk med flera datorer. Du slipper problemet med att förväxla vilken mus som tillhör vilken och kan dessutom kopiera och klistra in enkelt mellan dem.

Priset för MX Anywhere 3 ligger från 669:-. Ett helt okej pris enligt min mening.

MX Anywhere 3 i sin originalkartong MX Anywhere 3 i sin originalkartong 

Vänstersida av MX Anywhere 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *