Kategorier
Allmänt Recensioner

Recension: JBL Live 460NC

I snart fyra veckor har jag fått möjligheten att testa on-ear hörlurarna JBL Live 460NC. Jag har provat dem i hemmet och på promenaden tillsammans med musik och poddar. På arbetet har jag haft de som musiklyssning, ta emot samtal och sitta i Teams möten.

Det här är ett par lurar med en del smarta funktioner och som framförallt ska ha ett bra ljud.

JBL Live 460NC färger

Utseende och komfort

JBL Live 460NC finns i fyra färger; svart, vit, rosa och blå. Huvudbandet är av textil som är mjuk och som gör att bandet sitter bekvämt runt huvudet. Hörlurarna har mjuka och sköna öronkuddar som ger en fantastisk brusreducering.

Knapparna finns på höger hörlur bakom örat vilket gör det enkelt att hitta knapparna med ett enkelt tum-tryck. Genom att hålla ovanpå vänster hörlur aktiveras röstassistenten (Google eller Alexa). 

Jag som använder glasögon har ofta ett problem med on-ear-lurar att de klämmer hårt mot bågarna bakom örat. Efter ett tag börjar det kännas. Detta gäller tyvärr även dessa lurar.

Perfekta on-ear-hörlurar från JBL

Smarta funktioner

Som jag nämnde tidigare så har Live 460NC stöd för Google Assistenten och Alexa. För att aktivera assistenten kan du antingen trycka på vänster lur eller säga ”Hej Google”. Eftersom jag har en Google Home-högtalare här hemma så har jag inte aktiverat ”Hej Google” i lurarna för att undvika konflikter.

Med hjälp av röstassistenterna kan du styra precis som med andra enheter som har en röstassistent. Exempelvis säga vilken låt eller spellista som ska spelas från Spotify eller fråga efter en vägbeskrivning. 

Jag reagerade på att Google Assistenten avbröt mig för att meddela mig att någon skrev till mig på Messenger. Men den var smart nog att inte meddela mig nästa gång personen skrev. Det hade ju stört min musiklyssning ännu mer. 

Lurarna har en funktion som kallas Ambiant Aware som gör att du kan välja mellan att höra din omgivning eller inte med bara ett  knapptryck. Med tanke på lurarnas goda brusreducering så kan det vara bra att kunna släppa in lite ljud från omgivningen när man är ute. 

En annan fiffig funktion är att den automatiskt pausar musiken så fort du lyfter på lurarna. I något enstaka fall har jag däremot varit med om att musiken inte pausas. Du kan inaktivera denna funktion i JBL-appen.

Min bedömning

Första gången som jag provade dem blev jag förvånad över hur bra ljud det är i dem. Musiken som jag brukar lyssna på musik innehåller mycket bas och här blev jag positivt överraskad med den sköna bas som lurarna erbjuder. Trots den sköna bas så blir ljudet också väldigt klart. Här har JBL lyckats med balansen mellan bas och diskant! Skulle du inte vara nöjd med ljudet så finns en EQ i JBL-appen. 

Ett stort plus är att den inte släpper ut mycket ljud så andra hör det. 

Jag har lyssnat på en del poddar och även här blir jag positivt överraskad så fint och klart ljud är. 

När jag har suttit i Teams-möten på jobbet så har Ambiant Aware-funktionen kommit väl till pass då jag kan ”stänga av” ljudet utifrån och bara fokusera på vad mötesdeltagarna säger. Samtidigt så vet jag inte om jag hade valt att ha dessa hörlurarna under längre möten eftersom det blir varmt om huvudet efter en längre tid användning och att de sitter hårt mot glasögonens bågar som jag nämnde tidigare.

Jag rekommenderar denna produkt till de som vill ha något på joggingrundan eller bara sitta hemma och lyssna på musik. Att ha den på sig flera timmar på jobbet fungerar inte i längden, iallafall inte för mig.

JBL Live 460NC i originalkartong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *