Kategorier
Allmänt Recensioner

Recension: Google Nest Indoor (övervakningskamera)

Återigen har jag fått möjligheten att testa en Google-produkt. Denna gången är det övervakningskameran Google Nest Cam Indoor som står på tur. En kamera som är enkel att komma igång med med ett par fiffiga finesser!

Utseende

Kameran är stilren och lätt att montera. Vill man inte ha den fastmonterad på väggen går den att ha stående. Kameran har en mindre tyngd i sig som gör att den står stabilt och inte trillar ner av minsta rubbning. Tidigare kameror som jag har testat har inte haft någon extra tyngd som gör att den tippar lätt. Bra tänkt Google! Strömsladden är lång vilket är ett plus såklart!

Google Nest Cam recensionTeknik och finesser

Kameran filmar i full HD med ett brett synfält med god kvalité både dag och natt. Den har tvåvägskommunikation så du kan höra ljud från hemmet och du kan kan prata till kameran.

Ett par fiffiga finesser är att du kan välja att den bara ska reagera på människor och inte fordon och/eller djur. Har du Google Nest Aware kan den också känna igen ansikten. En annan smart funktion är ”Rutiner” som finns till alla Googles produkter. Med Google Nest Cam kan du ställa in en rutin att den bara ska reagera när ingen är hemma. Detta gör du genom att länka alla familjens mobiltelefoner i Google Home-appen så när ingen av familjens mobiler befinner sig i hemmet så börjar kameran iaktta rörelser. (Detta fungerar dock bara ibland, kameran reagerar fast man är hemma.)

Nackdelar med Google Nest Cam

Något som är märkligt med kameran är nattseendet. Kameran startar nattseendet när det är mörkt men den slår om till normalt läge av minsta ljusförändring som sker. Det räcker att julgranens belysning tänds och kameran håller på att slå om från nattseende till normalt läge flera gånger. Är man hemma är det extra störigt för då hörs ett tickande ljud från enheten. Jag är ju hemma så då behöver den inte kladda med nattseendet, eller hur Google?

Alla Googles produkter är begränsade till deras egna produkter. Så du kan inte sammankoppla den till en egen lagringsplats. Andra kameror som jag har testat har fungerat tillsammans med SD-kort, NAS, FTP-server, mail osv. Även de flesta budgetvarianter för under 500 lappen har dessa funktioner.

Det ingår 3 timmars inspelning med Google Nest Cam vilket oftast är ganska lagom för en hemanvändare. Vill du ha ännu mer inspelningstid så får du detta med en Nest Aware-prenumeration. 

Slutsats

Kameran är mycket enkel att installera, precis som det brukar vara med Googles produkter. Vill du ha det enkelt så är denna produkt ett bra val. Vill du däremot ha flera möjligheter och kanske sammankoppla med andra icke-Google-produkter så ska du nog titta efter något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *