Kategorier
Allmänt Recensioner

Recension: Den smarta dörrklockan Google Doorbell

Jag har fått möjligheten att testa Google Doorbell ett par veckor. En intressant produkt som har både kamera och mikrofon. Är du den som brukar skrika ”KOM IN” när någon ringer på dörren eller kanske kika från fönstret på vem som är där. Detta slipper du nu med denna smarta pryl!

Här kommer mina tankar om denna produkt. 

Googe DoorbellSom med alla andra Google-produkter så är den både enkel att installera och montera. Bild och ljud har bra kvalitet natt och dag. Kameran kan du också ställa in att avisera om något passerar kameran. Detta har jag stängt av eftersom det rör sig mycket framför dörren. Kameran aktiveras när någon ringer på klockan. Ett alternativ är att ställa in rutiner som innebär att kameran inte ska reagera på omgivningen när du är hemma.

Du kan välja ringsignal och vid högtider kan du välja efter tema, exempelvis halloween. Produkten fungerar bäst om du har flera Google-produkter i hemmet som en Google Nest högtalare eller Nest Hub display. I din Google Nest högtalare ringer det och talar även om att någon är där. Har du Nest Hub får du upp både bild och ljud när någon ringer. Du får också en avisering i din smartphone. Där kan du också få bild och ljud genom att öppna Google Home-appen.

I Google Home appen kan du antingen tala till besökaren eller använda ett par standard meningar via Google assistenten. Så om du är den som brukar sitta kvar i soffan när någon ringer på dörren och skrika ”kom in” så kan du sluta med detta nu. Använd bara din smartphone istället.

Dörrklockan har ett förvånansvärt bra batteri. Efter 3 veckors användning så är det 60% batteritid kvar.

Har du en Nest-aware prenumeration får du extra funktioner som ansiktsigenkänning och molnlagring av inspelningar. Ska du inte ha den som övervakningskamera behöver du inte ha prenumerationen. Om det inte vore för ansiktsigenkänningen då förstås.

Tänk på att kontrollera att du har en bra WiFi täckning där dörrklockan ska placeras innan du köper den.

Fördelar

  • Snygg och stilren
  • Bra kamera natt och dag
  • Enkel installation och montering
  • Mycket bra batteritid
  • Enkel att använda
  • Ansiktsigenkänning (Kräver prenumeration)

Nackdelar

  • Har du inga andra Google-produkter kommer den kännas onödig
  • Något dyr
  • Saknar stöd för SD-kort

Ett par skärmdumpar från Google Home-appen

Google Doorbell dagtid Google Doorbell nattetid Lång batteritid med Google Doorbell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *