Kategorier
Allmänt

Obegränsad surf hos mobiloperatörerna – Är det verkligen obegränsat?

För ca 10 år sedan gjorde mobiloperatörerna ett försök att erbjuda obegränsad surf till sina abonnenter. Något år senare slutade de med dessa typer av abonnemang.

2017 började operatörerna erbjuda detta igen och nu på sistone har dessa abonnemang börjat bli billigare mer populärt. Men frågan är om det verkligen är ”obegränsad surf” denna gången?

Förr hade jag en period där jag delade mitt mobila nät med min dator vilket fungerade bra eftersom jag hade obegränsad surf. Men med dagens ”obegränsad surf” hade det här inte fungerat för mig.

Det skyltas på operatörernas hemsidor att det är obegränsat men klickar man vidare på mer information om ”Obegränsad surf” så hittar man en del information som jag tror många missar.

Så här skriver/säger operatörerna om deras obegränsad surf

Tele2

”Du kan surfa helt obegränsat i Sverige till en fast månadskostnad. När du har surfat 50 GB på en dag fyller du enkelt på med 5 GB surf i taget via sms. Du kan fylla på hur många gånger du vill utan att det kostar dig något extra.”

https://www.tele2.se/handla/mobilabonnemang/obegransad

Telia

”I mobilabonnemanget Telia Mobil Obegränsad ingår obegränsat med surf, samtal, sms och mms inom Sverige. Har du surfat 20 GB under ett dygn kan du kostnadsfritt fylla på med 5 GB surf i taget genom att skicka ”Fortsätt” i ett sms till 4466, obegränsat antal gånger.”

https://www.telia.se/privat/telefoni/abonnemang-kontantkort/produkt/telia-mobil-abonnemang?produktId=500049430
(Se under villkor)

Tre

”Vid förbrukning av 20GB under ett dygn spärras abonnemanget för surf och behöver låsas upp via en kostnadsfri SMS-påfyllning av 5GB. SMS-påfyllning av 5GB kan göras ett obegränsat antal gånger. Dygnsräknaren nollställs vid midnatt.”

https://www.tre.se/privat/webshop/abonnemang?p=1_11,2_34248
(Se under Abonnemangsinformation)

Com Hem (går under Tele2:s nät)

Com Hem använder samma villkor som Tele2 när det gäller obegränsad surf. 50 GB per dag, ladda 5 GB i taget.

Telenor

På Telenors hemsida står det ingenting och när jag kontaktar deras support så säger de att ”de har inga sådana begränsningar, obegränsat är obegränsat”.

Är detta obegränsad surf?

Så frågan är om detta verkligen är obegränsad surf? Visst, du betalar inget extra för mer surf men om du passerar 50 GB gränsen så kommer du få fylla på 5 GB i taget resten av dagen. Oftast så surfar man inte 50 GB om dagen på sin telefon så det är väldigt få som kommer märka av av detta. Tittar du på mycket Netflix på mobilen eller surfplattan så kommer du däremot märka av denna begränsning. Samma sak gäller om du använder din mobil som en hot-spot till dina andra enheter. Så fort gränsen har passerats så avbryts din uppkoppling och ditt Netflix-tittande eller ditt onlinespel avbryts.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *