Kategorier
Allmänt

Ny säsong av Seniorsurfarna på SVT

Förra året kom SVT med en ny programidé där de har tagit med fyra kända svenskar som likt många andra i den generationen har svårt för att hänga med i det tekniska. Jag hade först svårt att tänka mig att detta skulle bli något bra men när förra säsongen var slut så började jag faktiskt sakna det lite. Seniorsurfarna är ett avslappnande lugnt och lite småroligt program. Antagligen är det just därför jag gillar det som omväxling jämfört med allt annat som går på TV.

Den 9:e februari hade säsong två premiär med deltagarna Siw Malmkvist, Arja Saijonmaa, Carl Jan Granqvist och Johan Rabaeus.

Jag har arbetat som kursledare för seniorer inom datorer och mobiltelefoner så jag känner igen deltagarnas nyfikenhet och försiktighet när det gäller tekniken. Det är till och med att jag kan sakna att hålla dessa kurser som jag gjorde när jag ser detta program. Att få den äldre generationen att bli intresserad av dagens teknik är både en utmaning och en rolig upplevelse. En teknik som vi yngre använder dagligen men som nya användare kan se som något nytt och ibland en aning omständligt. 

Att sätta detta program på bästa sändningstid på SVT känns däremot lite udda. Men å andra sidan så finns det många viktiga delar när det gäller faror som kan dyka upp som den oerfarne kan vara helt blind för. I avsnitt 2 ”Vem kan man lita på?” får Arja Saijonmaa ett samtal där de påstår sig vara från en bank och erbjuder henne en väldigt bra ränta. Arja Saijonmaa visste direkt att det var något lurt men det är inte alla där ute som upptäcker det. Flera gånger per år kan man läsa om folk som blivit lurade. 

Av denna anledning kan det vara en god idé att detta TV-program går på bästa sändningstid så fler kan få upp ögonen för denna teknik. Både på gott och ont. 

Seniorsurfarna hittar du på SVT Play och UR Play.

Går på SVT 1 på tisdagar kl 21.00. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *