Kategorier
Google

Mobilappar som är ett måste för mig

Alla har vi våra appar som vi måste ha i vår smartphone när vi har köpt en ny eller efter gjort en återställning. Här har ni min lista med appar som alltid följer med.

Jag har inte räknat med Facebook, Twitter och andra social-appar eftersom de följer oftast med som fabriksstandard.

TV.nu

Förr tittade man tidningar vad som kommer på tv, eller text tv. Nu använder vi mobiltelefonen istället precis som med allt annat i princip. Jag som har en Honor 8 med Android använder också den medföljande widgeten för att enkelt kunna se vad som är på TV just nu.

TV-nu app
TV.nu widgeten

Google Översätt

Märkligt nog så följer inte denna med som standard som alla andra Google Appar. De andra apparna använder jag inte ens, men den som inte följer med är ett måste för mig. Eftersom mina språkkunskaper kunde ha varit bättre! (Ja den är sämre än Google Översätt.)

Outlook

Jag som använder en Outlook-adress som mailadress använder mig utav appen Outlook. Jag vet faktiskt inte varför jag envisar mig att installera den eftersom den inbyggda E-post appen är betydligt bättre. Men jag är en Microsoft nörd som använder även deras mindre bra produkter. Appen har ett rörigt gränssnitt och knapparna sitter helt fel så man måste använda två händer för att utföra något enkelt.

OneDrive

OneDrive logo

Återigen ännu en Microsoft app. De andra mobiltjänstapparna fungerar egentligen lika bra, såsom Google Drive och Dropbox. Men eftersom jag har 30 GB kostnadsfritt utrymme hos OneDrive så är det ett givit val för mig och som sagt så är jag ju en Microsoft-nörd.

Appen har tidigare haft en hel del problem med kraschar och mappar som inte dyker upp. Men på senare tid så har appen fungerat mycket bra!

Telias appar (TV)

Eftersom vi här hemma har Telia som bredbandsleverantör och TV-distributör så har jag Telias appar Telia Play+ och Telia Zappa i både mobil och surfplatta.

Med Telia Play+ kan jag se på TV via mobilen både live och repriser. Kanon när man ligger i soffan och ser på TV men börjar bli trött. Då lägger man sig i sängen och tittar vidare via telefonen eller surfplattan.

Telia Zappa är precis vad det heter. Det är en fjärrkontroll till TVn. Du har en TV tablå där du kan klicka på vilken kanal du vill byta till. Du kan också få fram en fjärrkontroll för att styra precis som med en fjärrkontroll. Dock så hänger den inte riktigt med när man ska justera ljudet. Men att byta kanal fungerar den utmärkt!

Telia Play Plus Telia Zappa
Telia Play+ Telia Zappa

Hitta.se

Det var längesen jag såg en telefonkatalog, precis som med Tv.nu appen med tv-tidningen så måste man ju ha en ”telefonkatalog” i mobilen också. Det finns flera appar som utför liknande men Hitta.se fungerar bra och den kan också söka upp vem som ringer just när det ringer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *