Skriv ut flera dokument samtidigt

Senast uppdaterad onsdag, 31 mars 2021 Publicerad måndag, 26 november 2018 Skriven av Fredrik

Ibland kommer man i en situation där man behöver skriva ut flera dokument. Att öppna dessa en och en och skriva ut en i taget kan kännas som ett evighetsjobb (om det är uppåt 100 dokument).

Men det finns ett enkelt knep som har funnits sedan länge i Windows.

Genom att markera dokumenten som du vill skriva ut kan du sedan välja att skriva ut de markerade. Men det finns en liten begränsning på 15 dokument per utskrift.

Men först bör du kolla upp din skrivare, iallafall om du har flera skrivare installerade. Exempelvis en A4 skrivare och en A3 skrivare.

I detta fallet får du först se till att ange standardskrivare på den skrivaren som du nu ska ha. Det gör du i Inställningar -> Enheter -> Skrivare och Skannrar. (Har du bara en skrivare så kan du givetvis hoppa över detta steg.)

Nu öppnar du mappen där du har dina dokument som du vill skriva ut. Kom ihåg att du endast kan markera max 15 dokument i taget.

Det finns flera sätt att markera dokument:

  • Markera alla dokument (max 15 st)
    Tryck i tangenterna CTRL och A
  • Markera flera dokument i en följd (exempelvis de första 15 dokumenten)
    Markera det första dokumentet, håll inne SHIFT-tangenten, markera det sista dokumentet
  • Markera specifika dokument
    Håll inne CTRL-tangenten samtidigt som du klickar på de dokument som du vill skriva ut

Dessa markeringsmetoderna kan man förstås använda i många andra sammanhang. Exempelvis när man ska flytta eller ta bort flera filer.

När du har markerat dina dokument högerklicka du på en av de markerade dokumenten och väljer Skriv ut. Dokumenten kommer att skickas direkt till din skrivare utan att fråga dig vilken skrivare eller inställningar som du vill använda. Det är därför du måste välja standardskrivare innan, som jag nämnde tidigare.

Skriv ut flera dokument samtidigtDu kan välja max 15 dokument att skriva ut samtidigt.

Registrera för nyhetsbrev

Aktivera javascript för att skicka detta formulär