Microsoft

Microsoft största produkt är Windows som finns på nästan 90% av alla hemmadatorer världen över.

Utöver Windows så har Microsoft Outlook, OneDrive, Office, Skype och mycket mer.

Här samlas alla inlägg som berör Microsoft produkter. Det kan handla om både tips och nyheter som berör deras produkter och tjänster.

Sökfunktionen i Windows 10 fungerar inte hos många (Lösning!)

Publicerad onsdag, 05 februari 2020 Skriven av Fredrik

På flera forum kan man läsa om användare som har fått problem med sökfunktionen i Startmenyn i Windows 10. 

Just Startmenyn i Windows 10 har i överlag haft en del problem för vissa användare sedan Windows 10 släpptes, framförallt de som körde uppgraderingen från Windows 7 genom Windows Update. Men idag verkar det vara väldigt många som har fått problem med Startmenyn och dess sökfunktion. 

Läs mer...

Ändra Microsoft Edge (Chromium) standardsökmotor till Google

Publicerad tisdag, 04 februari 2020 Skriven av Fredrik
Standardsökmotor i Microsoft Edge Chromium

Tidigare har jag skrivit om hur man ändrar standardsökmotorn i Microsoft Edge (den som släpptes 2015). Nu när det har släppts en helt ny version av Microsoft Edge (Chromium) så tänkte jag guida er hur man gör ändringarna i denna webbläsare.

Läs mer...

Windows 7 har upphört - Måste jag uppgradera till Windows 10?

Publicerad onsdag, 29 januari 2020 Skriven av Fredrik
Windows 7 har upphört

Windows 7 var mycket omtyckt och var det mest populära operativsystemet under flera år. För två år sedan gick Windows 10 om Windows 7, mycket tack vare gratiserbjudandet som Microsoft hade 2015.

Den 14:e januari i år nådde Windows 7 sitt bäst-före-datum och Microsoft kör stenhårt på att få över resten till Windows 10 genom att pusha ut meddelande till de som inte har uppgraderat sig ännu. 

Många undrar om de verkligen behöver uppgradera sig till Windows 10 och vad det finns för risker med att fortsätta använda Windows 7. Det tänker jag ta upp här!

Läs mer...

Allvarlig bugg i Windows 10 - Uppdatera ditt Windows nu!

Publicerad torsdag, 16 januari 2020 Skriven av Fredrik

Det pratas mycket om vikten av att ha ett säkert antivirusskydd. Man får inte glömma att det också är minst lika viktigt att hålla sitt operativsystem uppdaterat - oavsett typ av enhet.

Läs mer...

När Microsoft investerade 150 miljoner dollar i Apples aktier

Publicerad onsdag, 08 januari 2020 Skriven av Fredrik

Mac-användare och Windows-användare har alltid varit emot varandra, det är sällan man gillar båda. Apple och Microsoft har slagits mot varandra med kostsamma marknadsföringar och gnällt på varandra för att de har stulit det ena och det andra ända sedan starten på 80-talet. Detta har lett till att de hamnat i domstol mot varandra ett par gånger.

Så, varför gick Microsoft med på att investera flera miljoner i Apples aktier?

Läs mer...

Nästa