Kategorier
Allmänt

”Man behöver inget antivirusskydd till Mac” – Sant eller falskt?

Ofta får man höra att det är en väldigt liten risk att få virus på en Mac, så ”antivirusskydd är bara slöseri med pengar”. Men man kan fråga sig om det verkligen är så att en Mac inte kan få virus? Eller är det bara en stor myt alltihop?

Att ha antivirusskydd till Windows är en självklarhet, även om du bara slösurfar på Facebook och/eller på Aftonbladet. Windows är det som används mest och då blir det också mest sårbart.

Bara för man har en Mac så ska man inte känna sig så säker. Faktum är att det första viruset spreds till en Mac, Apple II. Jag menar inte att Mac är och har varit lika sårbart som Windows, men helt virusfri har den inte varit, som vissa verkar tro. Saker och ting utvecklas och det är annorlunda nu. Idag är det betydligt mer vanligt att ha en Mac. Har du en iPhone och iPad så är chansen stor att du har eller kommer att införskaffa dig en Mac. Detta eftersom det påstås att det är en fördel att ha hela Apple-familjen samlad. Men det är snarare en smaksak – och det är just detta som gör att virus blir allt vanligare på Mac.

Mac ett lockande bete för virusattacker. Mac- användare fortsätter att tro att Mac är säkert och installerar inte något skydd. Detta gör att Mac blir ett lovligt byte.

Jag är ingen expert på detta men vem vet, tar nätbedragarna sig in i en Mac så kommer de kanske åt resten av Apple-familjmedlemmarna också? iPhone, iPad, Apple TV och allt vad man har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *