Kategorier
Google

Ladda ner videoklipp från webben

Det börjar bli lika vanligt att se på streamad film som att lyssna på streamad musik. Men ibland händer det att man vill se något offline, exempelvis på tåget.

Det finns ett par verktyg att använda för att ladda ner videoklipp från YouTube och andra streamingsidor. Dock så är detta begränsat till Googlebaserade system.

Här listar jag ett par exempel som fungerar.

Ladda ner YouTube-klipp med Mozilla Firefox tillägg

Det lättaste och smidigaste är att använda sig utav tillägg till webbläsaren. De flesta använder sig idag utav Google Chrome eller Mozilla Firefox där det finns mängder utav tillägg, dock så finns det inga smidiga YouTube-Downloader-tillägg till Chrome.

1-Click YouTube Download är ett tillägg för Firefox. När du har installerat tillägget kommer du att se en Download-knapp under YouTube-klippet.

Snabbknapp för nerladdning av video från Youtube

Ladda ner YouTube-klipp direkt i webbläsaren

Det finns flera hemsidor som erbjuder detta men själv brukar jag använda mig utav Clipconverter.cc som fungerar bra.

Ladda ner Facebook-klipp från en Android-enhet

Med appen Video Downloader for Facebook kan du ladda ner videoklipp som dyker upp i ditt flöde. När du startar appen klickar du på Browse Faceook och sedan logga in på din Facebook med den inbyggda webbläsaren. Därefter letar du upp ditt klipp och klickar på den för att sedan välja Download. Appen innehåller reklam.

Spara ner Facebook-klipp med denna appen

Ladda ner från övriga sidor med tillägg (dator)

Använder du andra streamingsidor än YouTube så kan du testa dessa tillägg som kanske kan fungera för dig.

 Andra programvaror (PC)

Om du ska Googla fram på egen hand efter andra alternativ så är mitt råd att vara på din vakt. På vissa sidor ber de dig att besvara ett par frågor och/eller ange e-postadress för att få hem ditt klipp. Gör inte detta! Det finns en del skumma sidor där ute så var på din vakt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *