Kategorier
Microsoft

Ladda ner tidigare versioner av Windows och Office (lagligt)

Om du letar efter en tidigare version av Windows ska du ta en titt här. Windows 10 är inte så svårt att hitta men äldre versioner är något knepigare, även de faktiskt finns på Microsofts hemsida också.

Jag antar att Microsoft gör de äldre versionerna svårare att hitta för att få folk att välja Windows 10 men samtidigt vill de ha de äldre versionerna tillgängliga.

Först och främst kan du börja med att ta en titt på Microsoft hemsida där du hittar allt från Windows 7 och framåt samt Office 2011. Självklart kommer du behöva ha tillgång till din licensnyckel till produkten för att kunna ladda ner. Har du Windows 10 och inte fått någon produktnyckel så har du antagligen en digitallicens. En digital licens innebär att nyckeln är knuten till ditt Micrsoft-konto (som du loggar in dig på datorn med) eller så är nyckeln knuten till moderkortet på datorn. Då kommer du inte behöva ange någon produktnyckel om det efterfrågas.

Under kategorin Windows hittar du allt från Windows 7 och framåt. Är du en Insider-medlem hittar du Insider-versioner här.

Äldre Office-programvaror såsom Office 2011 (både PC och MAC) hittar du under ”Office” uppe i menyn. Nyare versioner av Office finns på Office.com där du behöver logga in på ditt Microsoft-konto som är kopplat till produkten för att kunna ladda ner.

Det finns ett gratis verktyg från en tredjepart som gör det enklare att hitta dessa äldre paket. Det är en liten programvara som egentligen länkar vidare direkt till den Microsoft produkt du vill komma åt.

Programvaran heter Windows ISO Downloader och kan laddas ner här.

Ladda ner äldre Windows och Office produkter - ISO

Här kan du ladda ner en ISO-fil av Windows 7 och framåt samt Office 2007 och framåt. Kom ihåg att det är testversioner så om du vill ha dem en längre tid behöver du en licensnyckel.

Ska du installera om din dator Windows 10 kan du antingen använda dig utav Windows ISO Downloader eller ladda ner via Microsofts egna verktyg som du hittar här. Du kommer inte att behöva ange en licensnyckel om du tidigare har haft en giltig Windows 10. Datorn kommer att aktiveras automatiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *