Kategorier
Microsoft

Läckta bilder på Windows 11

Under de senaste månaderna har det ryktas om att Microsoft är på väg att lansera nästa generation av Windows. Det hela började med en bild som har delats av Microsoft-utvecklare där de informerar om ett Microsoft Event där Microsoft ska presentera sina kommande nyheter. Tillsammans med dessa inläggen kan man se ett ”fönster” som speglar sig så att det ser ut som siffran elva. 

Windows 11 event 24 juli

När Windows 10 släpptes 2015 meddelade Microsoft att detta är den sista av Windows. Tanken var att Windows 10 skulle utvecklas genom att lansera större uppdateringar istället för ett nytt Windows.

Men vi börjar med då när Microsoft presenterade sin kommande smartphone Surface Duo och surfplattan Surface Neo som var tänkt innehålla Windows 10X. Ett operativsystem med ett nytt gränssnitt anpassat för enheter med dubbla skärmar. Men för inte så länge sen skrotades Windows 10X av någon märklig anledning. 

Windows 10X som skortades

Anledningen till att Windows 10X las ner säger sig själv genom att se de läckta bilderna av Windows 11.

På den kinesiska webbplatsen Baidu har det läckt ut ett flertal bilder på hur Windows 11 ska se ut med sitt användargränssnitt med ny startmeny med mera. Ett användargränssnitt som ser väldigt likt ut Windows 10X.

Windows 11 gränssnittet

Det första som man lägger märke till är aktivitetsfältet där allt har centrerats tillsammans med en ny Startmeny-knapp. När du klickar på Startmenyn öppnas denna centrerat på skärmen där du först får fram dina fästa appar och rekommenderade appar. Sen får du göra ett extra klick för att se resten av dina installerade appar. Något liknande som vi har fått se i tidigare Windows-versioner. 

Det är förstås kul med förändringar och jag tror att jag själv kan gilla upplägget men jag har på känn att många datoranvändare kommer att ha synpunkter på detta upplägg av startmenyn. 

Fönstren har fått runda hörn (som även Windows 10 snart kommer att få) och även widgetar för Nyheter med mera kan synas på de läckta bilderna.

Den 24 juni kommer Microsoft ha sitt live-evenemang där vi lär se en hel del om detta. Evenmanget hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *