Kategorier
Google Guider

Importera lösenord i Google Chrome

Det här med att importera lösenord i Google Chrome borde vara en bagatell. Dagens webbläsare har en egen lösenordshanterare. Den stora fördelen är att de flesta har möjligheten att logga in med ett konto och få lösenorden synkade till molnet som i sin tur synkar vidare till ägarens andra enheter.

Om du väljer att inte ha ett konto anslutet till webbläsaren får du komma ihåg att exportera ut lösenorden om du ska exempelvis skaffa en ny dator. Nästa steg är att importera lösenorden men denna funktion är inte aktiv som standard i Google Chrome. Här får du reda på hur du aktiverar det.

Google Chrome mobile
Bild: Getty Images

Att exportera ut lösenord i Google Chrome är enkelt. Det gör du genom att klicka på de tre prickarna upp till höger och sedan inställningar. Därefter klickar du på Autofyll -> Lösenordshantering -> Tre prickarna vid Sparade lösenord -> Exportera.

Att importera lösenord är däremot lite mer komplicerat eftersom denna funktion är inaktiverad som standard. Microsoft Edge och Google Chrome är väldigt lika men Microsoft har valt att ha denna funktion aktiv som standard. Så Edge har sina små fördelar.

Här får du  tips på hur du enkelt kan aktivera denna möjlighet i Google Chrome.

 1. Starta Google Chrome
 2. Skriv detta i adressfältet och bekräfta med Enter
  chrome://flags
 3. I sökfältet skriver du Password Import
 4. Password Import väljer du ”Enabled
 5. Starta om Google Chrome
 6. Klicka på de tre prickarna upp till höger
 7. Välj Inställningar
 8. Klicka på Autofyll -> Lösenordshantering
 9. Klicka på de tre prickarna som finns intill ”Sparade lösenord
 10. Klicka på Importera lösenord och välj CSV-filen med dina exporterade lösenord

Märkligt att Google inte har denna funktion aktiverad som standard. Jag misstänker att de vill få användarna att synkronisera sina lösenord med med ett Google-konto istället. Men det hjälper inte användaren nu.

Läs mer om lösenordshantering på Google hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *