Kategorier
Microsoft

Importera lösenord från Google Chrome till Microsoft Edge

I mitt tycke så har nya Microsofts Edge utvecklats till något som verkligen fungerar (jämfört med gamla Edge och Internet Explorer). Sedan nya Edge släpptes har jag hållit mig kvar, i alla fall till PC. 

Är du också i tankarna eller har redan gjort flytten till Microsoft Edge så kommer här ett tips på hur du importerar din data från Google Chrome till Microsoft Edge, bland annat de sparade lösenorden. Denna guide fungerar även från andra webbläsare än Chrome.

Jag är noga med vilka lösenord som jag vill spara, vissa hemsidor väljer jag hellre att försöka komma ihåg lösenordet. Med hjälp av appen Microsoft Authenticator till smartphones kan du spara lösenord i mobilen och varje gång som du ska logga in måste du identifiera dig med mobilens pinkod eller fingerläsare. Denna möjlighet saknar jag i Windows och Microsoft Edge men jag hoppas att detta är något som är på gång.

För att flytta över lösenorden måste Google Chrome finnas installerad på datorn. Sedan gör du följande:

  1. Öppna Microsoft Edge
  2. Klicka in dig på Inställningar
  3. Fortsätt till Profiler -> Importera webbläsardata
  4. Välj vilken webbläsare som du vill importera ifrån och vad du vill importera
  5. Bekräfta med Importera

Importera data till Microsoft Edge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *