Kategorier
Microsoft

Hitta Office-produktnyckeln med Kommandotolken

Något som kan vara knepigt när man ska installera om sin dator eller när man köper en ny är att få över Microsoft Office-produktnyckeln. Om du har flera produktnycklar blir det inte alltid så lätt att veta vilken nyckel som tillhör vilken dator. (Om du inte har varit flitig med att noterat det förstås.)

Produktnyckeln som du har lagt till vid installationen finns inte att få fram i klartext i Windows men om du har nyckeln/nycklarna tillgänglig(a) så kan du identifiera vilken som tillhör just ”denna” datorn med ett enkelt knep i Kommandotolken.

Om du har Office 365 eller köpt en engångsprodukt direkt från Microsofts hemsida så har du nycklarna tillgängliga på ditt Microsoft-konto.

Konstigt nog så kan du inte se vilken dator som tillhör vilken nyckel med engångsprodukterna, däremot med Office 365 står det vilken datorn som har produktnyckeln.

Få fram vilken produktnyckel som tillhör var (Office 2013-2019)

När det gäller engångsprodukterna kan det bli lite knepigt att veta vilken nyckel som tillhör var. Vare sig du har produktnyckeln på ditt Microsoft-konto eller i pappersform så kan du få fram en liten del av produktnyckeln på den datorn med hjälp av ett kommando i Kommandotolken. På så sätt kan du lista ut vilken produktnyckel som tillhör var.

Börja med att söka efter Kommandotolken i startmenyn och öppna den.

Skriv eller kopiera ett av kommandona nedan och klistra in i Kommandotolken. Är du osäker på vilket kommando du ska välja kan du prova alla tills du får fram informationen.

Microsoft Office 2016 och Office 2019

För 32 bit Windows:

cscript “C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office16\OSPP.VBS” /dstatus

För 64 bit Windows:

cscript “C:\Program Files\Microsoft Office\Office16\OSPP.VBS” /dstatus

Microsoft Office 2013

För 32 bit Windows:

cscript “C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office15\OSPP.VBS” /dstatus

För 64 bit Windows:

cscript “C:\Program Files\Microsoft Office\Office15\OSPP.VBS” /dstatus

Om du har gjort rätt så ska du fram fram information om din Office-produkt. Där kan du se de fem sista bokstäverna i produktnyckeln.

Hitta produktnyckeln för Microsoft Office

Jämför nu med dina produktnycklar så kan du lista ut vilken nyckel som tillhör var! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *