Guider för datorer och smartphones

Här hittar du alla blogginlägg som innehåller guider till hur saker och ting fungerar inom Windows, Office och Googles tjänster.

Har du något som du funderar på hur det fungerar? Skriv till info@itbloggen.com så kanske vi publicerar det här.

Frigör utrymme på din smartphone (Android)

Publicerad onsdag, 22 januari 2020 Skriven av Fredrik
Frigör utrymme i Android

Du har säkert varit med om när det blir dåligt med utrymme på din smartphone. Idag har vi allt samlat i denna lilla lur såsom bilder, video och ett flertal appar. Här kommer ett par tips på hur du kan frigöra utrymme!

Läs mer...

Ändra Microsoft Edge standardsökmotor till Google (3 tips)

Publicerad måndag, 14 oktober 2019 Skriven av Fredrik

Microsoft Edge blir bättre och bättre men något som Microsoft aldrig lär slå är Googles sökmotor. Därför kan det vara en god idé att ändra så att det är Googles sökmotor istället för Bing. Detta gäller förstås startsidan, hemknappen och adressfältet som du kan lägga till Google som standard. Här visar jag hur du ställer in det på alla tre ställena i Microsoft Edge.

Läs mer...

Schemalägg en avstängning eller omstart i Windows

Publicerad tisdag, 02 juli 2019 Skriven av Fredrik
Stäng av datorn med et bat-fil

Använder du mycket din dator i vardagen så stöter du säkert på ibland där du behöver gå ifrån datorn en längre tid. Men eftersom du eller Windows laddar ner något så vill du inte stänga ner datorn så nerladdningen avbryts.

Det är inte hela världen att ibland låta datorn stå igång även om man inte är vid den. Men vill man att den ska stängas av efter en tid så får den gärna göra det istället för den ska stå och tugga en hel natt eller dag bara för en nerladdning tar en timme eller två som du inte kan vänta på.

Då skulle man vilja schemalägga en avstängning.

Läs mer...

Färglägg helgdagar i Microsoft Outlook kalendern

Publicerad tisdag, 18 juni 2019 Skriven av Fredrik

I Office-paketet finns vissa funktioner som jag tycker är en självklarhet som borde vara en standard. I en kalender vill man ha helgdagar färdig-noterade och det är ett plus om de är markerade med en färg. Dock så är detta ingen standard i Microsoft Outlook men det finns att lägga till med ett par klick.

Läs mer...

Dölj grannarnas WiFi

Publicerad måndag, 27 Maj 2019 Skriven av Fredrik

Du som framförallt bor i lägenhet med grannar överallt runt om dig känner säkerligen igen dig att det kan bli en lång lista över tillgängliga WiFi på din dator, men du behöver ju bara se ditt eget. Det kan också vara så att du vill dölja dem eftersom folk kan hitta på alla möjliga märkliga SSID (nätverksnamn) som framförallt barnen inte ska se. Det finns faktiskt en metod för att bli av med dessa.

Läs mer...

Nästa