Guider

Här hittar du alla blogginlägg som innehåller guider till hur saker och ting fungerar inom Windows, Office och Googles tjänster.

Har du något som du funderar på hur det fungerar? Skriv till info@itbloggen.com så kanske vi publicerar det här.

Så flyttar du din Windows-licens till ny dator (RETAIL)

Senast uppdaterad lördag, 18 september 2021 Publicerad lördag, 18 september 2021 Skriven av Fredrik

Fördelen med att ha köpt Windows separat, alltså inte ha den färdiginstallerad, är att du kan flytta över den till en annan hårdvara. Då menar jag att du kan återanvända licensen om du byter hårdvara i datorn eller köper ny dator. Denna typ av licens kallas för Retail. 

Läs mer...

Var är bakgrundsbilderna till inloggningskärmen sparade? (Windows 10)

Senast uppdaterad måndag, 19 juli 2021 Publicerad måndag, 19 juli 2021 Skriven av Fredrik
Låsskärmens bildmapp

I Windows 10 dyker det ofta upp nya snygga bakgrundsbilder till inloggningsskärmen (låsskärmen). 

Det har kanske dykt upp en bild som du alltid vill ha där eller varför inte även ha som bakgrundsbild på skrivbordet. Här får du en snabbguide på var bilderna finns och hur du sätter den som en fast bild. 

Läs mer...

Dolda rapportverktyg i Windows 10

Senast uppdaterad onsdag, 09 juni 2021 Publicerad onsdag, 09 juni 2021 Skriven av Fredrik
Rapportverktyg i Windows 10

Visste du att Windows kan skapa rapporter om ditt system? I detta inlägg ska jag visa hur du ber Windows generera en detaljerad rapport om ditt nätverk, batteriet och om din dators hårdvara. Detta görs  med hjälp av ett par enkla kommando.

Läs mer...

Se din exakta signalstyrka på ditt Wi-Fi

Senast uppdaterad onsdag, 28 april 2021 Publicerad onsdag, 28 april 2021 Skriven av Fredrik
Wi-Fi signal i Windows

Att se hur bra Wi-Fi-signalen är just nu är enkelt genom att bara titta på Wi-Fi-ikonen längst ner till höger vid klockan. Du har säkert märkt att den är dock inte något att lita på i alla lägen. Klickar du på ikonen så får du upp alla synliga Wi-Fi som finns i närheten. Redan här kan man märka att den första Wi-Fi-ikonen var fel. Det kan ha gått från full styrka till sämst bara genom att klicka på ikonen. 

Det är nu som man skulle vilja få ett bättre värde vad den egentligen styrkan faktiskt är. Helst utan något extra tredjepartsprogram. 

Läs mer...

Sluta få Aviseringar från Microsoft Edge (PC)

Senast uppdaterad tisdag, 13 april 2021 Publicerad tisdag, 13 april 2021 Skriven av Fredrik
Microsoft Edge aviseringar

Något som kan vara irriterande vid surfande är alla aviseringar av olika slag som ska hoppa upp vid varje besök av en sida. Det kan först vara att man ska Acceptera Cookies och sen om man vill ta emot aviseringar från webbplatsen. För mobilanvändare kan det också dyka upp om man vill ha en genväg till hemsidan på Startskärmen. 

I detta inlägg ska jag visa en snabb och liten guide hur du slipper tjatet om aviseringar. Om du nu aldrig vill bli påmind igen oavsett vilken sida du besöker.

Läs mer...

Visa fler inlägg

Registrera för nyhetsbrev

Aktivera javascript för att skicka detta formulär