Kategorier
Microsoft

Gör en ren ominstallation av Windows 10 utan externa medier

En stor nyhet i Windows 10 är att du numera kan göra en ominstallation av Windows utan att behöva leta fram medföljande DVD-skivor eller fundera ut hur man använder sig utav recoverypartitionen.

Du kan återställa datorn helt och hållet eller välja att behålla personliga filer. Och det bästa är att det är mycket enkelt!

Allt du behöver göra är att klicka på Inställningar -> Uppdatera och Säkerhet – > Återställning.

Här kan du återställa datorn från en tidigare sparad systemavbildning eller återställa datorn helt och hållet.

Klicka på ”Kom igång” och följ sedan guiden.

Om du väljer att ta bort allt så kommer du också att få välja om du vill rensa endast den enhet som Windows är installerat på eller även övriga enheter. Oftast vill man endast rensa där Windows finns installerat men skulle du vilja rensa även övriga enheter så dubbelkolla att du inte tar bort något av misstag och se också till att du inte har några USB-minnen eller andra externa enheter inkopplade.

Återställ Windows 10

Du kommer sedan att få en ruta med vad du har valt för att sedan starta återställningen.

Installera om Windows 10 utan cd-skiva

Nu kommer datorn att förbereda en del saker som kan ta en stund. Därefter kommer datorn att startas om och köra igång återställningen.

Windows 10 installation

Tiden på ominstallationen kan variera beroende på datorns prestanda så ha tålamod. När återställningen är färdig kommer du att få välja språk och skapa konto eller logga in med ett befintligt Microsoft-konto. Därefter är allt klart och du har nu gjort en ren ny installation av Windows 10!

Glöm inte att köra Windows Update så du har de senaste uppdateringarna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *