Kategorier
Google

Gör din TV eller projektor till en Android TV

Det finns två varianter av smart-tv. Den ena är den som har Android TV inbyggt medans den andra är något som jag brukar kalla för ”dum” smart-tv. Den sistnämnda är något som vill bli kallad för smart-tv bara för att den har YouTube och Netflix inbyggt. Sen kan du ladda ner ett begränsat val av meningslösa appar som inte kommer göra någon större nytta. 

Har du däremot en smart-tv med Android TV blir möjligheterna större och ladda ner appar från Google Play.

Skulle du nu ha råkat köpa en ”dum” smart-tv eller har en vanlig TV så kommer här ett tips på hur du får din TV att bli en smart-tv med Android TV. Givetvis fungerar detta tips till dig som har en hemmabio med projektor också!

En Mi Box kan man säga är motsvarigheten till Apple TV, men med Android. Du får du en enkel och billig lösning med Android till din TV och allt som din TV (eller projektor) behöver ha är en HDMI-ingång.

Har du en Chromecast behöver du inte den mera eftersom Mi Boxen har en Chromecast inbyggt.

Mi Box har ett lagringsutrymme på 8GB, vilket jag egentligen kan tycka är på gränsen för lite. Om du inte är i behov av så många appar så klarar du dig däremot. 

Eftersom den har Bluetooth kan du koppla samman Mi Boxen med trådlösa högtalare eller spelkontroller som har Bluetooth. Android TV har nämligen ett stort utbud av spel.

Den medföljda fjärrkontrollen har en mikrofon så du kan använda Google Assistenten för att styra enheten. Har du en Google Home kan du styra enheten med den också. 

Boxen är lättplacerad då den bara är 9,5 x 9,5 cm stor. 

Finns att köpa hos Kjell & Company för 789:- eller Netonet för 690:-.

Android TV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *