Kategorier
Google

Google WiFi Nest – En ”smart” router

Det har gått ungefär två år sedan Google lanserade Google WiFi, en smart och enkel lösning för att få ett stabilt WiFi i hemmet med hjälp av mesh-teknik.

Snart släpper Google en ny variant som heter Google WiFi Nest som inte bara är trådlös router utan även högtalare med röststyrning.

Det kan låta udda att slå samman en trådlös router och högtalare men det finns faktiskt en rimlig förklaring till varför Google slår samman dessa.

Google WiFi som släpptes 2017 har en design som man kan låta stå framme vid tv-bordet utan att skämmas över den. Den smälter in fint i hemmet!

Men då blir problemet att den tar onödig plats eftersom den bara står och blinkar lite snyggt för sig själv. Då slog det Google att man kan ju även ha denna router som en smarthögtalare med röststyrning. Då får den en funktion som känns mer användbar för att ha synlig och inte bara för att den är snygg.

Precis som föregångaren så kommer Nest WiFi att levereras i flerpack så du får både bra räckvidd av ditt WiFi och tillgång till högtalarna överallt i hemmet. Dessutom så ska den vara snabbare och ha en ny funktion som ska göra det lättare att hantera andra användare på nätverket om man exempelvis vill begränsa barnens surfande.

Den kommer att säljas i tre färger: vit, ljusblå och ljusrosa där huvudenheten endast kommer finnas i vit.

Jag har tidigare recenserat Google WiFi och jag hoppas att jag snart ska få lägga händerna på Nest WiFi så jag kan recensera den också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *