Kategorier
Google

Google tar patent på nytt Flygplansläge

När det är dags att flyga så dyker frågan upp gällande flygplansläget i telefonen. Flygplanet har WiFi men man brukar ju säga att telefonerna ska ha flygplansläget aktiverat och då stänger den även av WiFi på telefonen.

Nu har Google ansökt patent på ett nytt flygplansläge som ska förenkla detta.

Patentet innehåller en teknik som kommer att innebära förändringar på tekniken både på kommande mobiltelefoner och på själva flygplanet.

Flygplanet ska sända ut signaler till mobiltelefoner som anpassar ”Flygplansläget” i telefonerna så att det passar till just detta flygplan. Det vill säga att mobiltelefonerna kommer automatiskt att känna av vad just detta flygplan accepterar för trådlös kommunikation. Passageraren till mobiltelefonen kommer alltså inte att behöva göra något på sin telefon när den stiger på planet. När passageraren lämnar planet återgår telefonen till sitt ursprungsläge.

Hittills har det fått namnet ”Connected Flight mode” och är just nu bara ett patent. Google har inte gått ut med någon officiell information kring patentet så ingen vet ännu hur det ligger till med patentet.

Källa:

Länk till patentet – Wipo.int

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *