Google

När man pratar om Google är det ofta om deras sökmotor. Men Google är idag mycket mer än en sökmotor.

Idag har de Android, Chrome Books, YouTube och mycket mer som gör att man stöter på Google överallt.

Nedan finner du alla inlägg som berör Google och deras produkter och tjänster.

Google WiFi Nest - En "smart" router

Publicerad onsdag, 06 november 2019 Skriven av Fredrik
Google WiFi Nest

Det har gått ungefär två år sedan Google lanserade Google WiFi, en smart och enkel lösning för att få ett stabilt WiFi i hemmet med hjälp av mesh-teknik.

Snart släpper Google en ny variant som heter Google WiFi Nest som inte bara är trådlös router utan även högtalare med röststyrning.

Läs mer...

Touchlås till Android (Youtube, Netflix etc.)

Publicerad måndag, 10 juni 2019 Skriven av Fredrik

Ni med småbarn kommer säkert känna igen detta. Du tittar på ett Youtube-klipp tillsammans med ditt barn och vill låta barnet hålla i telefonen eller surfplattan.

Problemet blir att barnet rör överallt på skärmen så att videoklippet stängs ner eller stör klippet när det inte var menat. Då vill man förstås ha ett lås på skärmen medans man tittar på ett klipp så att barnet kan röra hur mycket den vill utan att videoklippet störs.

Läs mer...

Vad Googlade vi mest på 2018? - Google Trender

Publicerad tisdag, 21 Maj 2019 Skriven av Fredrik

Ett verktyg som jag använder mig utav när jag bloggar är Google Trender. Här kan man få information om hur populärt ett sökord eller en sökfras är. På så sätt hjälper det mig om vad jag kan skriva om vad som är populärt just nu eller lite hjälp med val av sökord till mitt blogginlägg.

Läs mer...

Dolda överaskningar i Windows och Google - Easter Eggs

Publicerad måndag, 17 december 2018 Skriven av Fredrik

Easter Eggs har funnits sedan länge och är framförallt ett välkänt begrepp inom tv- spel. Ett Easter Egg inom datorer och programmering innebär att utvecklarna har gömt en funktion eller något som ska hända när man utför ett visst kommando.

Här kommer jag däremot inte att ta upp några inom tv-spel utan jag håller mig till Microsoft och Google och deras dolda funktioner och trix. De flesta är förstås oanvändbara men det kan vara en kul grej att veta.

Läs mer...

Få påminnelse när du passerar en plats med Google Keep Notes

Publicerad torsdag, 11 oktober 2018 Skriven av Fredrik
Google Keep Notes - Påminnelse när man passerar en plats

Tänkt dig detta scenariot: din kompis har lovat att du ska få låna en bok av denne nästa gång du kommer dit. Ni ses inte så ofta så det gäller att försöka komma ihåg detta. En påminnelse kan du inte sätta för du vet ju inte när du har vägarna förbi.
Då är det bra med en app som påminner dig om när du börjar närma dig en plats, i detta fallet din kompis hem.

Läs mer...

Nästa