Kategorier
Allmänt

Facebooks algoritmer

Google har sina algoritmer som ska följas för att få en bra placering i deras sökmotor. Facebook har faktiskt också en del algoritmer till de som har en Facebook-sida till sitt företag.

I Facebooks fall så innebär det att det finns ett par regler att hålla sig till för att sin Facebook-sida oftare ska bli synlig när någon gillar eller kommenterar ett inlägg. Jag kommer här ta upp några av de viktigaste algoritmerna. 

Kommentarer och stora diskussioner

Det är inte bara du som blir glad när det är några som kommenterar ditt inlägg på din Facebook-sida, även Facebook gillar mer inlägg som har kommentarer än bara Gilla-markeringar. Det bevisar på att du har en väl uppskattad sida vilket leder till att dina inlägg kommer att prioriteras att visas oftare för dina följare och deras vänner. 

Bilagor (Video/Bilder)

Något som både följare och Facebook gillar är något som är mer än text. Det vill säga bilder och video är uppskattat av alla. Så länge det innehåller kring ämnet och inte bryter mot några lagar och regler förstås. 

Det bästa är också om det laddas upp direkt på Facebook inte länka från YouTube eller andra sidor.

Livesändningar

Det är kanske inte så ofta det händer och det passar inte alla att ordna livesändningar. Men det kan vara värt att ha i åtanke att Facebook prioriterar hårt de som sänder live. 

Inlägg som inte prioriteras av Facebook

Uppmaningar

Denna typen av inlägg cirkulerar hela tiden men eftersom det kan vara flera av dina vänner som gillar och kommenterar så kan det hända att du får syn på dessa inlägg i alla fall, även de inte har stor prioritering. 

Inlägg med uppmaningar kan handla exempelvis om att ”Tagga dina vänner som är skyldig din en pizza” eller att man blir uppmanad om att gilla deras sida. Detta gäller också de som brukar anordna tävlingar där du ska uppge en siffra som svar. 

Dessa typer av tävlingar är mycket vanligt men du som brukar skapa sådan tävling så är ett tips att istället få dem att skriva något mera, en motivering eller liknande. Det skulle ge lite högre prioritering på ditt inlägg.

Länkar till långsamma och dåliga hemsidor

När du ska länka till annan webbplats så kan det vara värt att tänka på vilken hemsida som du länkar till. Är den mobilanpassad? Är den snabb? Innehåller den spam? 

Källa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *