Kategorier
Allmänt

Facebook testar tillåta användare ha flera användarprofiler

Under 2021 började Facebook tappa unga användare som har valt att använda TikTok istället. Som ett försök till att vinna tillbaka dessa användare har Facebook börjat klura ut nya möjligheter. En av dessa möjligheter (som just nu är under ett test) är att tillåta användare ha flera profiler under ett och samma inlogg. Ungefär som att äga en egen Facebook-sida men detta gäller användarprofiler. 

Tanken bakom det hela är för användare som vill separera sina följare mellan privat och jobb. Ett bra alternativ för den som är influenser och vill separera sitt privatliv och följer med TikTok (eller vad influensern har sina följare). Det kan också vara ett alternativ för andra användare inom andra yrken som funderar på lägga till kollegor men drar sig för att låta dem ha tillgång till allt sitt privatliv som man har lagt upp under sina år på Facebook.

Användaren behöver alltså inte skapa ett nytt Facebook-konto, istället skapar användaren ytterligare en profil som den kan växla mellan med ett par klick. Om du äger en Facebook-sida kan du känna igen dig lite hur det fungerar vid växlande av konton.  

Detta är som sagt just nu endast under test där just nu Facebook har rullat ut denna möjlighet ett gäng användare. Facebook har skickat ut tester på detta vis förr och vissa har fått gå ut till alla användare medans vissa idéer har skrotats efter testerna. Hur det blir med denna nyhet återstår att se. 

Jag själv tror att det kan vara en god idé att införa. Hur många gånger har man inte tänkt lägga till någon eller avvaktat med att besvara för att man inte känner sig redo att släppa in denna person i sitt Facebook-liv även det är en god vän. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *