Kategorier
Google

Få påminnelse när du passerar en plats med Google Keep Notes

Tänkt dig detta scenariot: din kompis har lovat att du ska få låna en bok av denne nästa gång du kommer dit. Ni ses inte så ofta så det gäller att försöka komma ihåg detta. En påminnelse kan du inte sätta för du vet ju inte när du har vägarna förbi.
Då är det bra med en app som påminner dig om när du börjar närma dig en plats, i detta fallet din kompis hem.

Apples sådana app heter Apple Reminders och för Android finns Google Keep Notes (finns även till Apple). 

Du hittar Google Keep Notes här.

Nedan visar jag hur Google Keep Notes fungerar:

Längst ner i appen skapar du dina noteringar. Som standard är det vanliga anteckningar men vill du hellre ha det i en lista trycker du på Plusset (+) längst ner till vänster. En lista är bra om du exempelvis ska göra en inköpslista, då kommer du även kunna markera vilka varor du har tagit i affären. När du har gjort dina noteringar klickar du på handen i högra hörnet där du kan ange hur du vill bli påmind.
Google Keep - Plats

Välj Plats och ange adressen där du vill bli påmind. (När jag provade appen så fick jag påminnelsen ca 1 km från platsen.)

Påminnelsen dyker upp i aktivitetsfältet där du antingen kan välja ”Klar” eller ”Nästa gång”, om du inte vill göra ditt ärende just nu.

Google Keep - Påminnelse

Tips! Ta en titt bland inställningarna i appen (finns i menyn upp till vänster och sedan Inställningar.) Här kan du välja inom vilka tider du brukar vara ute och vill bli påmind. Du kommer inte att få påminnelser på tider utanför det som anges.

Ett annat tips är att Aktivera delning som också finns i Inställningar. Då kan du dela dina påminnelser med vänner, som kanske ofta har vägarna förbi och kan springa ett ärende åt dig när de ändå är i krokarna.

Google Keep - Inställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *