Kategorier
Allmänt

Ett missnöje från en kund

Nu när det börjar närma sig jul kom jag att tänka på en beställning av en dator som jag fick av en kund när jag hade företag julen 2014. Den här kunden var en av mina stammisar som jag hade under de senaste åren lärt känna mycket väl. Han hade ett par månader tidigare beställt en dator av mig som senare visade sig att han inte var riktigt nöjd med.

Eftersom det inte var något fel på datorn och att det hade redan gått ett par månader så fanns det ingen möjlighet att göra ett återköp, vilket han mycket väl förstod. Så han fick behålla sin dator men göra en ny beställning. För att vara säker på att han skulle bli nöjd så ville han ha en dator som jag själv skulle vilja ha. Både när det gäller val av märke och prestanda. 

Att rekommendera en dator visade sig inte vara helt lätt. Ett par gånger fick han påminna mig att det skulle vara en dator som jag själv skulle vilja ha och inte tänka för mycket på honom. Till sist fick jag fram en dator som jag på riktigt skulle vilja ha själv som han valde att beställa, en HP Envy 17 med 17″ skärm, i7 processor, 8GB ram och 1000 TB HDD. Han ville ha allt färdiginstallerat och även en prenumeration på antivirusskydd i 3 år.

Ca en månad innan jul var han och hämtade och betalade datorn och arbetet. Det kändes bra eftersom jag visste att han skulle vara nöjd med den. Han hade nu köpt en dator enligt hans önskemål. En dator som jag själv skulle vilja ha. Vad kan gå fel? 

Min sista arbetsdag innan jul kom han tillbaka och jag ser från fönstret att han har med sig en påse och min första tanke var att han kommer tillbaka igen för att han ännu inte är nöjd. Jag var däremot inte nervös över om han skulle vara arg över ännu ett missnöje. Vi har alltid haft god kommunikation.

När han kommer in så ser jag att det ligger en julklapp i påsen och jag förstår ju snabbt att den är till mig. Så vår goda kundrelation har gjort att han ville ge mig en julklapp. Schysst! 

Jag öppnar den direkt och ni kanske kan ana vad som ligger i paketet. Precis, datorn som han beställde!

Datorn som han beställde av mig som skulle vara enligt mina krav var alltså en julklapp till mig. När jag tänker efter så har han jämt ”klagat” på att jag borde skaffa mig en ny eftersom min dåvarande såg väldigt sliten ut och saknade tangenter. 

Det kan man kalla en generös kund. Det är ju inte bara en dator som jag har fått. Jag har ju fakturerat honom arbete och antivirusskydd men allting var till mig. Så han kan ju inte ha varit så missnöjd från början i alla fall. Och det visade sig att han var ju faktiskt inte missnöjd med sitt förra köp! (Ja, annars hade han väl inte gett mig en dator?)

Vissa kunder glömmer man aldrig och detta är en sådan kund!

God jul önskar jag Er kära läsare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *