Kategorier
Guider Microsoft

Datorn har börjat klistra in länkar med text – Lösningen!

Microsoft lanserade nyligen ett nytt sätt att klistra in länkar. Istället för att se hela adresslänken så visas rubriken till länken istället. 

Det kan vara bra i många fall men för vissa känns det bättre att ha det som det alltid har varit. Själv så tycker jag att det är en trygghet att se var hela länken leder till innan jag klickar mig in på den. Här visar jag hur du återställer det till det normala.

När vi kopierar en länk och klistrar in den i ett forum eller i ett mejl så är vi vana vid att den ska visa hela adressen så som vi kopierade den. Exempelvis https://it-bloggen.com/.

Men på senare tid har den kopierade länken visats som en rubrik istället. Exempelvis IT-blogg inom datorer, appar m.m – IT-bloggen.com (it-bloggen.com).

Denna nya funktion ligger i Microsoft Edge så för att få tillbaka till som det alltid har varit förr så gör du följande:

  1. Öppna Microsoft Edge
  2. Klicka in dig på menyn upp till höger (…)
  3. Klicka på Inställningar
  4. Klicka på Dela, kopiera och klistra in
  5. Välj Oformaterad text
    Kopiera och klistra in oformaterat i Microsoft Edge
  6. Stäng ner Microsoft Edge och eventuellt andra appar som kan vara iblandad i denna funktion (exempelvis Outlook och Microsoft Word) 

Tycker du däremot om denna nya funktion men skulle vilja ibland kunna klistra in adressen som synlig istället så finns det ett kortkommando för detta: CTRL + SHIFT + V

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *