Kategorier
Allmänt Recensioner

Chromecast med Google TV – Recension

Den första Chromecast kom 2013 och sedan dess har Google släppt nya varianter med jämna mellanrum. Nu har jag fått möjligheten att testa den senaste generationen av Chromecast (4K) som har inbyggd Google TV. Ett Android-baserat operativsystem till din TV.

Google är däremot inte först med att lansera Google TV till en cast/streaming-produkt. 2016 lanserade Xiaomi sin Mi Box med Google TV, eller . Android TV) som det hette då. Mi Box liknar mer en mindre variant av Apple TV men fungerar precis som en Chromecast med Google TV inbyggt. Googles Chromecast med Google YB är betydligt mindre, mer nära till storlek föregångaren av Chromecast. Snare en dongle som du enkelt gömmer bakom tv och inte en box som Xiamis produkt.

Hur bra är Chromecast med Google TV?

Chromecast med Google TV är liten och smidig och man kommer snabbt igång på ett enkelt sätt. Installationen fungerar precis som  Googles andra produkter, mycket enkelt alltså. Under installationen får du också ett val om du vill kunna använda den medföljda fjärrkontrollen även till din TV.

Det finns många smart-tv som har inbyggd Google TV. Denna chromecast har samma operativsystem med samma grafiska gränssnitt trots sin lilla storlek Om din TV saknar Google TV idag så får du det enkelt genom att köpa denna Chromecast. Det innebär att du inte behöver styra Chromecasten med mobiltelefonen, istället använder du den medföljda fjärrkontrollen. Självklart kan du fortfarande använda mobiltelefonen precis som med föregångarna av Chromecast.

Du kan utöka funktionerna genom att ladda ner appar via Google Play som exempelvis SVT Play, Cmore med mera. Nackdelen är att den bara har 4GB i utrymme. Efter ett par streamingappar och en del användning som leder till lagring av cachefiler så fylls den ganska snabbt. Eftersom den inte har uttag för USB eller SD-kort så går det inte att utöka minnet heller.

Efter dessa fyra veckorna som jag har testat den så har minnet inte fyllts. Men eftersom jag har Google TV inbyggt i min TV som där också är 4GB så vet jag att minnet kommer att fyllas så småningom. Så 4GB är för snålt!

För övrigt så känns den snabb, det går snabbt att navigera sig i Google TV (snabbare än min TV). Dessutom så är det utmärkt bildkvalité i 4K. Det må vara snålt med minne men jag väljer att rekommendera den ändå eftersom den har så mycket att ge för det låga priset (ca 700kr).

Chromecast med Google TV
Chromecast med Google TV.

Chromecast Google TV tillbehör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *