Kategorier
Allmänt

Bara en tidsfråga tills bedragarna slår till mot elstödet

Nu när miljontals svenskar ska begära elstödet så finns det en stor risk att det finns bedragare som kommer att utnyttja detta. Hur ska vi tänka för att kringgå dessa bedragare?

Scam samtal

Det finns risker när myndigheter går ut med information om att utbetalningar kan ske till folket i landet. Det löper stor risk att bedragare kommer att utnyttja detta framför allt just nu i februari när det är aktuellt. Det är inte omöjligt att denna typ av bedrägeri kommer att fortsätta långt framöver. För visst vill folket har fler möjligheter till elstöd?

Det finns en enkel regel när myndigheter ordnar fram sånt här. Myndigheter kommer aldrig att kontakta dig för att du ska få en utbetalning. Varken med sms, mail eller över telefon. Ignorera direkt sådana samtal och meddelanden. Om det kommer fler tillfällen för elstöd (eller annat liknande) så kommer denna information från myndigheternas hemsidor. Om de skulle skicka ut information via post så kommer de inte begära att du ska skicka något tillbaka. De kommer bara hänvisa dig att utföra detta via deras hemsida som detta berörs.

Se bara till att det verkligen är rätt hemsida som du blir hänvisad till. Är du minsta lilla osäker så be någon i din närhet bekräfta eller kontakta den berörda myndigheten själv.

Bland annat Sveriges Radio har tagit upp denna varning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *