Kategorier
Allmänt Recensioner

Arlo GO 2 – Batteridriven utomhuskamera (Recension)

Jag har fått testa denna övervakningskameran ett par veckor nu och jag börjar gilla den mer och mer för varje dag. 

Detta är en rejäl utomhuskamera som är helt sladdfri med god batteritid. Den stora fördelen är att den har plats för sim-kort så du enkelt kan sätta den på stugan eller husvagnen utan behöva ha tillgång till ett WiFi. Kameran ger en mycket detaljrik bild både dag och natt. Mycket tack vare spotlighten. Kameran är utrustad med flera AI-funktioner som exempelvis kan ignorera förbipasserande bilar och djur så kameran indikerar bara på de rörliga objekt som du är ute efter.

Jag blir faktiskt imponerad av den när den indikerar att den har upptäckt ett djur fara förbi och det visade sig vara en fluga. En annan gång noterade den en fågel, när jag tittade på videon som den hade sparat ner så tyckte jag det mer såg ut som ett löv. Men efter en noggrannare titt så var det faktiskt en liten fågel. Den är också duktig på att ignorera fladdrande flaggor och träd. Däremot så har den inte lärt sig ignorera robogräsklippare. Hade varit coolt om man hade kunnat ”lära” den rörliga saker som den ska ignorera som exempelvis robotgräsklippare.

Den första veckan körde jag bara med WiFi vilket fungerade bra men sen ville jag testa den till stugan och där finns inget WiFI. Så där kom sim-kortet till bra nytta.

Tänk på att kameran i princip kräver en Arlo Prenumeration för att fungera optimalt. Kör du utan prenumeration får du ingen historik på händerlserna, bara en notering att något har hänt. Däremot kan du sätta i ett SD-kort och lagra själv. Men det känns onödigt för skulle någon begå ett brott och se kameran så kommer den säkerligen ta bort kameran och då har du inget inspelat iallafall. Köper du till en Arlo prenumeration får du mer funktioner och en historik på 30 dagar (60 dagar för dyrare prenumeration). Den stora fördelen med prenumerationen är att du får en ersättningskamera vid stöld. Den minsta prenumeraitonen kostar 29:-/månaden där ersättningskameran ingår också. Så det är inga stora summor och helt klart värt det!

När du registrerar ditt Arlo konto får du tre månaders gratis prenumeration.

Jag var lite skeptisk till den först med tanke på att den är helt sladdlös och går på batteri. Under dessa fyra veckor har jag bara behövt ladda den en gång och det tycker jag är acceptabelt. (Dessutom så finns det lång utomhuskabel att köpa till). 

Kameran är IP65-certifierad vilket innebär att den ska tåla mycket väderskillnader året runt.

Installationen av kameran är mycket enkel och görs via Arlo-appen och tar inte många minuter att få igång. Monteringen av kameran är också mycket enkel, men dock något för enkel att montera ner. En som inte inte tycker om kameran kan snabbt montera ner den utan att behöva använda våld.

Jag är nöjd med kameran och skulle kunna tänka mig köpa den till stugan. Priset ligger på ca 3500:- och det tycker jag är acceptabelt med tanke på funktionerna och kavlité vad gäller kamera och bild.

Arlo GO 2 i sin förpackningArlo GO 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *